29.03.2024 15:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Ахметов великий нам шлях освітив!»

У всіх школах України перший урок 1 вересня, як завжди, буде присвячений рідному краю. Тільки не в Донецьку. Там дітлахи готуватимуть розповіді про життєвий і творчий шлях місцевих олігархів.

"Невеликий, але серйозний штрих з приводу того, як змінюється світ, — розповідає у блозі на Українській правді один із координаторів руху «Ми європейці» Євген Іхельзон. -  До мене звернулася моя стара знайома з приголомшливою історією з донецької життя.

Її дочка перейшла у 2-й клас в одній зі шкіл Кіровського району м. Донецька, і 1 вересня в школі відбудеться урок, присвячений видатним жителям Донбасу. Її дочці дістався Ринат Ахметов.

Тепер мама має створити якусь розповідь, змусити дитину її вивчити і розповісти перед однокласниками. Іншій дівчинці дістався Янукович, але це ще як-то можна зрозуміти, все-таки президент. Вчителька категорично наполягає, щоб розповідь складався тільки з позитивних моментів.

Цікаво, що серед варіантів не було ні Вадима Писарєва, ні Анатолія Солов'яненка. Підозрюю, що школа самостійно це не придумала, а все це тече по трубах з якогось міськвно. Сам Ахметов, напевно, відчув би себе незручно.

Гадаю, історію треба написати у віршах, так дитині буде легше її вивчити. Початок я придумав, а далі — поетичний конкурс! Вперед, поети!

«Прийшов братан до успіху

Зовуть його Ринат»

Незабаром з'явилось і спростування. Виглядає на те, що пожежа загашена, і дітей звільняють від навантаження.

У школах Донецька перший урок присвятять 80-річчю Донецької області. Про це в коментарі «Новости Донбасса» розповіла заступник начальника управління освіти Донецької міськради Галина Черноводська.

«Перший урок присвячений рідному краю, пов'язаний з 80-ти річчям Донецької області і, звичайно ж, ми будемо говорити про всіх великих представників Донецької області. У методичних рекомендаціях це прописано», — сказав вона.

Він додала, що не існує якогось затвердженого списку видатних донеччан, про які слід говорити на цьому уроці. «Ми просто даємо свої рекомендації. Все на місцевому рівні вирішується. Вчителі готуються, знаходять матеріали, запрошують відомих людей, громадські організації, ветеранів, промисловців — тих, про яких можна розповісти дітям, запросити їх, послухати і т. д.», — повідомила Черноводська.

За її словами, щороку тема першого уроку в донецьких школах змінюється. «У нас щороку різна тема першого уроку, вона присвячена і приурочена до тих подій, які на сьогодні є актуальними. Нещодавно, 6 липня, ми відсвяткували 80-ти річчя Донецької області і тому ми присвячуємо урок 80-річчю Донецької області», — пояснила вона.

Вона не змогла докладно розповісти про склад списку «рекомендованих» видатних донеччан.

«Я не можу нічого сказати, тому що списком я не займаюся, займається міський науковий методичний центр», — пояснила вона.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-08-2012 9:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

  • Vladimir

    Один донецкий мудрец сказал словами еклессиаста: есть   время   взрывать   трибуны  и  время  строить   трибуны  ,есть  время  банкротить шахты и  время  их скупать , есть  время   сбивать  шапки  и  время  одевать смокинги. Так зарождались на Донбассе в 90-х основы гражданского общества – ОПГ -общества приличных граждан. Последний пример эволюции этого общества приличных граждан – это уход в мир инойодного из лидеров ПР Кушнарева. Донецкие идут …

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100