8.09.2024 04:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутати-"благодійники" придумали, як уникнути кримінальної відповідальності за підкуп виборців

Окремі благодійні фонди, підконтрольні кандидатам у депутати, змінили формат своєї роботи. Про це на брифінгу повідомили представники громадянської мережі «Опора».

Зокрема, аби убезпечити кандидатів від можливої адміністративної чи кримінальної відповідальності, фонди оголосили про вихід з керівного складу кандидатів або змінили власну назву.

«Таким чином зникає формальна прив'язка організацій до суб'єктів виборчого процесу, хоча кандидати продовжують брати участь у заходах фондів», – розповіла  представник громадянської мережі Ольга Айвазовська.

«Наприклад, Ігор Єремеєв (кандидат по округу N 23, центр – смт Маневичі) призупинив своє членство у благодійному фонді «Волинська родина», а організація продовжує фінансувати заміну пластикових вікон в освітніх і дошкільних закладах на території 23-го округу. Сергій Мартиняк (кандидат по округу N 20, центр м. Горохів) вийшов з керівного складу фонду «Європейський вектор», а організація продовжує реалізовувати на рівні районів 21 виборчого округу конкурс мікрогрантів у рамках проекту  «Підвищення добробуту громад». Борис Клімчук (кандидат по округу N 22, центр – м. Луцьк) теж оголосив про вихід зі складу правління фонду «Рідна Волинь», – розповіла Айвазовська.

За її словами, в Івано-Франківській області змінив назву фонд Степана Івахіва (кандидат по 21 ВО). «Фонд, який раніше носив його ім'я, ближче до виборів перейменувався на «Патріот Волині». Організація зосередилась на встановленні автобусних зупинок в селах, ремонтує сільські школи та клуби. У більшості цих заходів бере участь Івахів, який особисто нічого не вручає», – додала вона.

До речі, результати моніторингу «Опори» засвідчив, що Партія регіонів лідирує за кількістю передвиборчих порушень.

А депутат від ПР Владислав Лук’янов вважає, що «людям байдуже, звідки ідуть гроші на речі, які приносять їм користь, тому це не можна називати адмінресурсом».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-09-2012 21:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100