20.04.2024 07:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Хто йде в депутати і купує голоси людей — уже злочинець» — патріарх Філарет

Голови українських церков застерігають від спокуси продавати свій голос на виборах та ставати таким чином на гріховний шлях політичної корупції.

— Громадянам треба не піддаватися спокусам, а вибирати кращих, порядніших, чесніших. Такі завжди є, — заявив патріарх Київський і всієї України-Русі Філарет. — Той, хто йде в народні депутати й купує голоси людей, — уже злочинець. Від такого добра не буде. Повинні бути чесність та порядність і з боку кандидатів, і з боку виборців. Якщо депутатів обираємо за 20 гривень чи кіло гречки, то й маємо таку владу, у якій розчаровуємося.

Також і Українська греко-католицька церква звернулася до парафіян із закликом не брати участі у злочинах, а прийти на дільниці і зробити свій свідомий вибір.

— Християнин ні в якому разі не може продавати свого голосу, так само як і не може купувати голосів виборців на користь якоїсь політичної сили. Бо таким чином стає прямим співучасником корупції й руйнує наше суспільство, — наголошують у пастирському посланні Синоду єпископів Києво-Галицького верховного архієпископства УГКЦ. — Не прийти на вибори — це самоусунутися від відповідальності за долю власної країни, відмовитися від християнського свідчення у суспільному житті, віддаючи свою долю і долю своїх дітей і онуків у випадкові, а часом і злочинні руки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-09-2012 7:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100