29.03.2024 12:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ЦВК відфутболила, навіть не оголошуючи, заяву посла США та кандидата Гладчука до Генпрокуратури

На фото посол США Джон Теффт

ЦВК повернула для реагування до Генеральної прокуратури заяву Надзвичайного та Повноважного посла США в Україні Джона Теффта про порушення виборчого законодавства, які раніше були направлені Генпрокуратурою до ЦВК.

Відповідне рішення ухвалено 22 вересня 2012 року на засіданні Центвиборчкому.

Крім того, ЦВК вирішила також надіслати для реагування до Генеральної прокуратури звернення кандидатів у депутати Вадима Гладчука (одномандатний виборчий округ № 223, м.Київ) та Юрія Фурмана (одномандатний виборчий округ № 106, Луганська область). ЦВК не запросила на засідання В.Гладчука, який мав намір виступити та надати речові докази по своїй скарзі щодо підкупу виборців В. Пилипишиним.

ЦВК пояснила у своєму рішення, що у цих заявах та зверненнях міститься інформація про порушення законодавства про вибори народних депутатів України та порушення, що мали місце до початку виборчого процесу.

При цьому Центрвиборчком наголосив, що, відповідно до ч.1 ст.114 закону про вибори народних депутатів, передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність осіб, винних в порушенні виборчого законодавства.

ЦВК також посилається на ч.2 ст.61 закону про вибори народних депутатів, згідно з якою виборча комісія повинна повідомляти правоохоронні органи у випадках виявлення порушень для проведення перевірки і реагування відповідно до закону. «Отже проведення перевірки викладених у заявах чи повідомленнях відомостей про можливі ознаки вчинення злочину або адміністративного порушення, прийняття по них рішень, виявлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності виходить за межі повноважень ЦВК.

Кримінально-процесуальним кодексом України встановлено, що вирішення подібних питань належить до виключної компетенції уповноважених на те органів», — сказав заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Водночас під час обговорювання цього рішення не оголошувалися конкретні факти, вказані заявниками.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-09-2012 11:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100