29.03.2024 16:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хостинг-провайдер MiroHost заявляє про безпрецедентну хвилю ddos-атак

Український хостинг-провайдер MiroHost заявляє про погрози й безпрецедентну хвилю ddos-атак, яких зазнали його ресурси у зв'язку з виборами.

25 жовтня був досягнутий абсолютний максимум за всю історію компанії – 16 одночасних атак різних типів на різні ресурси.

«У зв’язку з цим нам довелося навіть переконфігурувати свою мережу», — зазначив президент компанії MiroHost Олександр Ольшанський.

«Ми з цим стикаємося не вперше, але на відміну від попередніх передвиборних кампаній, коли атакувалися в основному сайти засобів масової інформації, цього року атакували сайти партій і персональні сайти кандидатів», — повідомив він.

«Менше з тим, ми нікого не виключали, ресурси не припиняли свою роботу, просто деякі з них періодично мали труднощі й відкривалися з затримкою», — сказав Ольшанський.

Серед них – сайти byut.kharkov.ua, klichko.org і mir.im.

За словами Ольшанського, напередодні дня виборів, 27 жовтня 2012 року, у компанію двічі дзвонила людина, вимагаючи відключити сайт одного з кандидатів і погрожуючи атакою не тільки на цей сайт, але й на інші ресурси MiroHost.

Ольшанський уточнив «Українській правді», що йдеться про персональний сайт Льва Миримського — mir.im. Хто саме погрожував, президент MiroHost не зміг сказати: «Він же нам погрожував, він не представлявся».

«Рівень розуміння демократії деяких наших співгромадян змушує бажати кращого», — підсумував Ольшанський.

«Оскільки наша компанія надає послуги сайтам незалежно від їхнього політичного забарвлення, нам дивно, що замість походів до урн для голосування деякі люди намагаються натиснути на виборчий процес, атакуючи сайти неугодних їм кандидатів і політичних сил», — додав він.

За словами Ольшанського, з кожними новими виборами кількість атак у мережі зростає, і якщо так триватиме, колись ми дійдемо до того, що «на час голосування інтернет треба буде відключати, бо одні будуть досити сайти лівих, інші будуть досити сайти правих – і який у цьому всьому сенс?».

«Своє волевиявлення потрібно проявляти на виборчій дільниці, або там вийти з транспарантом на Хрещатик, або піти когось агітувати. Але це ж не привід для ddos-атак», — підкреслив президент компанії MiroHost.

«Демократія спирається на свободу інформації. Якщо ми знищимо свободу обміну інформацією, то ніякої демократії не буде. Такі дії – ні за якусь сторону, ні проти якоїсь сторони, такі дії просто проти виборів як таких», — додав він.

До речі, оппозиційне інтернет-видання «Спротив» невідомі злочинці ддосять вже більше  місяця.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-10-2012 0:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100