19.04.2024 14:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#вибори2012 Суд відмовив кандидату Корнацькому, що балотувався у 132 окрузі

Апеляційний адмінсуд відмовився скасувати постанову ЦВК про неможливість встановлення підсумків голосування в окрузі № 132.

Київський апеляційний адміністративний суд відмовився задовольнити позов кандидата від партії «Батьківщина» Аркадія Корнацького, в якому він просив скасувати постанову Центральної виборчої комісії щодо неможливості встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі №132.

Таке рішення оголосив суд на засіданні. У своєму рішенні суд зазначив, що ще не сплив строк, встановлений законом для ЦВК для встановлення підсумків голосування на виборах Верховної Ради. Також, за рішенням суду, оскаржувана постанова ЦВК не є рішенням щодо встановлення підсумків голосування, а отже ЦВК не порушила права позивача. Враховуючи це, суд вирішив відмовити у задоволенні позовних вимог.

Нагадаємо, опозиція заявила про фальсифікацію результатів голосування в окрузі № 132 на користь провладного кандидата Віталія Травянка. За їх даними, кандидат від «Батьківщини» в окрузі № 132 Аркадій Корнацький випереджає Віталія Травянка майже на 5 тис. голосів.

Тим часом ЦВК 5 листопада 2012 року ухвалила постанову про неможливість встановити результати голосування на виборах у п’яти одномандатних округах, серед яких округ № 132.

6 листопада Верховна Рада України рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори у п’яти одномандатних округах — №№ 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 (Черкаси), 197 (Канів, Черкаська область) та 223 (Київ).

Аналогічну постанову Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив і щодо позову Леоніда Даценка, що балотувався в депутати у 197 окрузі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-11-2012 10:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100