19.04.2024 07:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суди в Україні неефективні та корумповані, — Індекс верховенства права

Згідно з Індексом верховенства права, в Україні суди хоча і доступні, але неефективні та корумповані. Захист свободи релігії у країні на висоті, а права власності — слабкі.

Україна посіла 87-й рядок в Індексі верховенства права з 97 країн світу. Про це свідчать результати Індексу за 2012 рік, оприлюдненого 28 листопада у Вашингтоні, повідомляє

Індекс представив Проект світової юстиції — неурядової організації, мета якої полягає у просуванні верховенства права для розвитку спільноти можливостей і рівності у світі.

У доповіді повідомляється, що Україна отримала свою 87-му позицію через політичне втручання уряду, безкарність та корупції.

«Урядові установи неефективні в дотриманні виконання законів, а суди, хоча і доступні, — неефективні й корумповані. З іншого боку, країна отримує досить високу оцінку в захисті базових громадянських свобод, таких як свобода релігії, і є відносно безпечною в плані злочинів. Права власності — слабкі», — наголошується в документі щодо України.

Індекс оцінює країни за показниками у восьми сферах, які впливають на стан верховенства права. Серед них — межі повноважень центральної влади, корупція, безпека, фундаментальні права, відкритість уряду, регуляторне середовище, цивільна і кримінальна юстиція.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-11-2012 13:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100