19.04.2024 19:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Азаров не спростовує, але й не підтверджує чутки про Митний союз

Микола Азаров не спростовує, але й не заперечує чутки про ймовірний вступ України до Митного союзу.

«Насамперед, не можна робити, як зазвичай кажуть,»бурю в склянці води", — сказав Азаров.

Микола Азаров розповів, що президент Віктор Янукович під час виступу перед головами дипломатичних представництв 15 грудня чітко позначив зовнішньополітичний курс України.

«Ми будемо прагнути скрізь захищати свої національні інтереси. Були визначені всі основні параметри нашого руху в бік Європейського Союзу. І треба сказати прямо — не з нашої ініціативи цей рух дещо сповільнилося», — зазначив М. Азаров.

Микола Азаров стверджує, що: «Нам необхідний, і це відповідає нашим національним інтересам — рух у бік Митного союзу. Це наш найбільший торговельний партнер, з яким пов'язано більше третини нашого товарообігу. І ця реальність диктує нам необхідність знаходити консенсус, згоду. І якщо це необхідно — приєднуватися до окремих договорів».

При цьому прем'єр-міністр підкреслив, що результати аналізу Інституту стратегічних досліджень, а так само Інституту економіки НАН України свідчать, що Україні «необхідно взаємодіяти з країнами Митного союзу».

«Я хочу підкреслити, що в рівній мірі нам необхідна взаємодія з іншою митною освітою, якою є Європейський союз», — додав М. Азаров. У той же час він відзначив, що Україна може одночасно співпрацювати як з ЄС, так і з Митним союзом.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-12-2012 16:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100