29.03.2024 01:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Майор міліції Андрій Руденко у Запоріжжі розтрощив автівку з вагітною жінкою. 2 фото. Подробиці

 

На Запоріжжі п’яний водій на «Лексусі» розтрощив автівку з вагітною жінкою.

Люди бояться, що карати вбивцю ніхто і не збирається. Адже свідки ДТП запевняють, що винний у трагедії – майор міліції Андрій Руденко.

Родичам загиблої досі не показали схеми дорожньої аварії, а слідчі протягом тижня не допитали жодного свідка. Сам правоохоронець провини не визнає – каже, що за кермом його не було. Тим часом родина дівчини скаржиться на погрози та підкуп з боку винуватця ДТП.

— Першим ділом він став комусь дзвонити. Каже: «Тут какой-то дебил стоял возле дороги, я в него вклепался, какая-то клуша навернулась». Скільки житиму — буду помнити цю фразу, — плаче 23-річний Олександр Касьянов із села Верхня Криниця Василівського району Запорізької області. 13 січня 2013 року він справляє дев'ятини по вагітній нареченій 21-річній Катерині Столярчук.

Увечері 4 січня Олександр із Катериною та її батьком поверталися з райцентру додому. Їхній зелений «запорожець» заглух за 3 км від села. Машину викотили на узбіччя, чоловіки виставили знак аварійної зупинки.

— Це було десь пів дванадцятого ночі, — згадує Олександр. — Ми викликали Каті таксі, думали, як дотягти машину додому. Вийшли на дорогу, курили, Катя сиділа в салоні, бо ж холодно.

50-річний Сергій Столярчук побачив, як на них летить сірий джип «Лексус RX-330». Відскочив і відіпхнув Олександра.

— Тесть з усієї сили шарпнув мене за куртку і штовхнув, — продовжує Касьянов. — Я нічого не поняв. Тут у нашу машину на повному ходу влітає «лексус». «Запорожця» откинуло метрів на 30, сплющило в комок. Ми кинулися туди. Я тільки машину побачив — зразу все поняв. Тесть пробує достати Катю, мені кричить: "Глянь до «лексуса». За рульом джипа сидів той Руденко. П'яний. І по ньому видно, і запах чути. Вийшов, підійшов до нашої груди металу і став комусь дзвонити. Сказав, що йому допомога не треба.

Катерина Столярчук загинула на місці. За кермом джипа був майор міліції 32-річний Андрій Руденко — керівник відділу з боротьби з економічними злочинами міськвідділу міліції міста Енергодар. Кажуть, повертався з полювання.

— Тут під'їжджає те таксі, яке ми Каті викликали, «швидка», починають ставати машини. На «Рено Кенго» під'їжджають батьки того Андрія. Забирають з «лексуса» його речі, пляшки з горілкою. Прибули міліціонери з внутрішнього відділу. Теж стали помагати виносити з джипа спиртне і закуски. Витягнули міліцейську форму, спакували в батьківську машину, — згадує Сергій Столярчук. — Аж пізніше приїхала міліція, яка почала оформляти аварію. Батько Андрія сказав, що за кермом був він. Його повезли на експертизу. Хоч є купа свідків, які бачили, що батьки Руденка приїхали потім.

Олександр Касьянов — сержант у Василівському райвідділі міліції, його наречена працювала на взуттєвій фабриці. Понад два роки жили у її батька в селі Верхня Криниця, мати Катерини померла торік.

Півтора року тому жінка народила мертву дитину. Лікарі попередили: «Хочеш виносити здорову — покинь шкідливе виробництво». У грудні завагітніла вдруге. У січні планували зіграти з Олександром весілля.

— Руденки пропонують мені 10 тисяч доларів, машину, кар'єру, щоб ми не розголошували подробиць справи й не мали до них претензій, — каже Олександр. — Ми з тестем відмовилися. Тоді нам почали погрожувати. Кажуть, якщо ми не візьмемо — візьмуть інші, але Андрій усе одно не сяде.

— Його вже були звільнили заднім числом, — додає Сергій Столярчук. — Як ми підняли шум — наказ анулювали. Зараз Руденко офіційно у відпустці. Батьки хочуть відправити його до родичів у Росію, доки тут не посадили. Нас не знайомлять із ходом справи. Не показали навіть схему ДТП.

Руденки живуть у Василівці. Батьки міліціонера мають станцію технічного обслуговування автомобілів і магазин автозапчастин.

В офіційному повідомленні міліції зазначено, що за кермом джипа був Сергій Руденко — батько винуватця ДТП. Міліція коментарів не надає. Справу взяла на контроль обласна прокуратура.

— Установлюємо, хто керував машиною, — повідомляють там. —  Василівський райвідділ почав досудове слідство. З'ясували, що за кермом міг бути працівник правоохоронних органів, тому справою опікується прокуратура області.

 

 

Олена Гордієва

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-01-2013 19:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100