20.04.2024 08:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Маєток Ахметова перейшов до нього після кримінальних розбірок. 3 фото

Маєток Ахметова у ботсаду Донецька

 

Маєток бізнесмена Ріната Ахметова в ботанічному саду Донецька був «успадкований» ним після смерті Ахатя Брагіна, а до того належав ще одному вбитому донецькому кримінальному бізнесмену Яношу Кранцу.

Про це пише в своєму блозі журналіст Тетяна Чорновіл.

Кранца розстріляли у листопаді 1992 року.

«Це було перше надзвичайно резонансне вбивство Донбасу і перший серйозний переділ власності. Адже після смерті Кранца всі його „напрацювання“ успадкував Алік Грек. До того ж, що показати іншим свою силу Брагін демонстративно переніс свій офіс в шикарний маєток покійного (колишню держрезиденцію, яка будувалася для Горбачова) в ботанічному саду міста Донецька», — пише автор.

«Нині в тому маєтку мешкає відомий всім спадкоємець вже Ахата Брагіна – Рінат Ахметов», — нагадує Чорновіл.

Кілька років тому журналістка отримала папку матеріалів з МВС, з якої випливає, що за Рінатом Ахметовим проводили стеження у справі про вбивства Кранца і навіть вважали підозрюваним.

За даними журналістки, головним підозрюваним у вбивстві був такий собі Олег Морозов, який на момент слідства проживав у квартирі Сергія Кия (так само звати одного із близьких соратників Ахметова, нині народного депутата).

 

 

З оперативних даних, отриманих журналісткою, відомо, що перед смертю Кранц мав зустріч з Ахатем Брагіним, а останній у свою чергу часто бував у Євгена Щербаня.

 

 

На думку Чорновол, історією убивства Кранца починається перерозподіл капіталу в Донецькому регіоні, одним з епізодів якого журналістка вважає і вбивство Щербаня.

«Війна почалася, бо на початку 90-тих будь-який великий бізнес донецька був пов'язаний з криміналом. Не винятком був і Янош Кранц. За ним також стояли відомі кримінальні авторитети – Фролов і Брагінський, з Кранцом співпрацювали підприємці з кримінальним ухилом Кушнір і Рябін. Пізніше цих двох звинуватять в тому, що вони стояли на чолі банди, яка вбила Брагіна, Щербаня, Момота та інших», — пише журналіст.

"Як що це правда, вбивство бандою Кушніра Ахата Брагіна та Євгена Щербаня можна розглядати, не як замовне вбивство, а як вендету, як самооборону – вбити, щоб вижити самим. ...Вбивство Щербаня не можна розслідувати з відривом від інших резонансних вбивств, які стрясали Донбас в бурхливі 90-ті. ", — зазначає Чорновол, наголошуючи, що це лише її версія подій.

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-01-2013 0:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100