24.04.2024 11:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міліція викликає на допит фотокора Лазебника як підозрюваного

Фотокореспондент, член Незалежної медіа-профспілки Віталій Лазебник отримав телефоном запрошення на допит у Дніпровський райвідділ Київської міліції по новій справі. Його звинувачують у побитті якоїсь людини під час зйомки у травні 2012 року. Журналіст домовився про перенесення зустрічі на 30 січня.

Нагадаємо, тоді сам Лазебник під час зйомки у травні 2011 року отримав залізною палицею по голові від людини, яка дуже схожа на директора київського парку «Перемога» Олександра Товстонога. Журналіст зняв побої та написав заяву у міліцію. Медіа-профспілка також звернулася до МВС. А друзі та колеги Лазебника провели акцію під стінами МВС “Ми журналісти, а не терористи” з вимогою розслідувати справу за ст.171 КПК України (перешкоджання діяльності журналістів).

Але нападник виявився впливовою людиною. Його досі не можуть затримати та покарати попри те, що є фото та відеодокази, свідки побиття. Справою ніби займалися міліція, прокуратура та проект «Відкрита розмова» при адміністрації президента. Справу тримають на контролі медіа-профспілка та інші журналістські організації. Але прокуратура і міліція шукають формальні причини не визнавати Лазебника журналістом, а «Відкрита розмова» виявилася безпомічною у цьому питанні. Прокуратура вже двічі відмовила у порушенні справи за ст.171 КПК України (перешкоджання діяльності журналіста), міліція ще веде справу за ст. 296 (хуліганство). А тепер вже Лазебника самого звинувачують у якомусь міфічному злочині.

На допит разом із журналістом піде адвокат Людмила Опришко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-01-2013 22:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100