19.04.2024 16:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Біля Київради кияни вимагають звільнення керівництва «Беркуту» та відставки Попова

Сьогодні, 21 лютого 2013 року, біля будівлі Київської міської державної адміністрації зібрались українські громадяни під різними прапорами та лозунгами, аби висловити свій протест проти свавілля владних структур, зокрема, міліціонерів.

Як зазначають учасники акції, вони намагаються примусити київську владу припинити «кришування» злочинців та притягнути до відповідальності всіх осіб, винних у застосуванні сили до громадян. Серед плакатів, які тримають протестувальники у своїх руках – плакати із портретами тих міліціонерів, котрі постійно порушували права громадян, застосовуючи до них силу. Загалом протестувальників зібралося близько 200 осіб.

«Нас позбавляють права бути господарями у власному місті, нас позбавлено конституційних прав та можливості впливати на формування й реалізацію державної політики і контролювати владу. Тому від КМДА ми підемо до Гаранта Конституції з вимогою створити належні умови для проживання в Україні всім її громадянам й забезпечити виконання Основного Закону України», − зазначають у своєму повідомленні учасники акції.

Попередньо протестувальники прописали низку своїх вимог, до яких внесли:

1. Звільнення всього керівного складу Подільського РУ ГУ МВС України та спецпідрозділу «Беркут» як відповідальних за побиття й протиправне затримання мешканців міста на території Гостинного двору 18 лютого 2013 року.

2. Притягнення до відповідальності всіх представників правоохоронних органів, які виконували злочинні накази і брали участь у так званій «спецоперації» проти мирних громадян у Гостинному дворі.

3. Притягнення до відповідальності всіх посадових осіб КМДА, які причетні до організації та/або проведення нелегітимних установчих зборів, а також представників тоталітарної секти Аделаджі, які силовими методами захопили президію зборів і влаштували бійки з громадськими активістами.

4. Службі безпеки України та РНБО відвернути загрозу національній безпеці держави з боку тоталітарної секти Аделаджі (представники якої силовими методами захоплюють владу), негайно вжити відповідних заходів для її заборони та притягнення організаторів секти до кримінальної відповідальності.

5. Відставка голови КМДА – Олександра Попова − як відповідального за організацію нелегітимних установчих зборів з обрання нового складу громадської ради при КМДА 29.01.13 р., які завершилися «кривавим побоїщем», а також за погіршення міжнародного іміджу держави, столиці України та влади, в результаті спровокованого скандалу з іноземними дипломатами, яких, разом із киянами, протиправно не пропустили до будівлі КМДА.

6. Відставка голови департаменту внутрішньої політики КМДА – Марини Хонди як безпосереднього організатора нелегітимних установчих зборів та учасниці протиправного створення ініціативної групи щодо проведення останніх.

7. Відкликання ліцензії у приватної фірми, яка забезпечує охорону будівлі КМДА, за протиправні дії з недопуску до будівлі киян та іноземних дипломатів 29.01.13 р., з 16 год., а також притягнення до відповідальності посадової особи, яка віддала відповідне незаконне розпорядження. Доручення охорони будинку КМДА Державній службі охорони та забезпечення вільного проходу киян у робочий час.

8. Затвердження складу громадської ради при КМДА, легітимно обраного на установчих зборах 28.01.2013 р. та нового Положення, яке робить зазначену Громадську раду відкритою для всіх представників ІГС.

9. Негайне оголошення дати виборів київського міського голови та до Київської міської ради. Ухвалення закону про вибори у м. Київ після узгодження з київською громадою.

10. Виконання вимог київських протестних груп (за списком).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-02-2013 12:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100