23.04.2024 10:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Микола Пінчук пояснив, чому колеги носять дорогі годинники. 4 фото

Заступник глави Вищої кваліфікаційної комісії суддів Микола Пінчук вважає, що більшість суддів, які носять коштовні речі, можуть задекларувати офіційне джерело доходів.

Про це він заявив у ефірі телеканалу ТВі, відповідаючи на питання ведучого Кирила Лукеренка про те, що на останньому з'їзді суддів у низки служителів Феміди було зафіксовано дорогі годинники.

«У п’ятницю під час з’їзду суддів було в залі було більше 90-та делегатів і приблизно сто запрошених. Один із журналістів вів зйомку, і він знімав годинники суддів», — зазначив він.

«Серед присутніх у залі суддів були на руках годинники вартістю 41 тисяча доларів, 27 тисяч доларів, 23 тисячі доларів, 22 тисячі доларів, 18 тисяч доларів і таке інше. Звичайно, там було 200 осіб, серед яких і люди без годинників. Але чому судді одягають дорогі речі на захід, де їх будуть бачити всі, в тому числі їх будуть бачити незаможні люди, для яких ці суми є астрономічними?», — уточнив він.

У відповідь суддя Верховного Суду Микола Пінчук відповів: «Я не відслідковую подібної статистики. У мене недорогий годинник, який я не боюся показувати на жодному заході».

«Що стосується інших, то я цей процес не відстежую. І якщо хтось з делегатів, а це були поважні люди, перш за все знані в судівській спільності, вони були обрані на з’їзд, і це люди невипадкові... Хто там вдягав годинник дорогий, я думаю, якщо це так, то робив він це, не боячись, і може задекларувати свої доходи», — зазначив суддя.

«Треба це питання, якщо воно досліджується, треба це питання конкретизувати, показати якогось представника. Думаю, що це будуть немолоді судді, не початкуючі судді, а досвідчені люди, які отримали певну винагороду за свою діяльність», — заявив Пінчук.

 

Екс-голова Конституційного суду Андрій Стрижак

 

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-02-2013 15:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100