20.04.2024 03:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кошулинський вимагатиме від Рибака перевірити 37 сумісників-регіоналів

Віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський вимагатиме від голови Верховної Ради Володимира Рибака перевірити факти щодо виявлених депутатів-сумісників. Про це свободівець Кошулинський написав на своїй сторінці у Facebook.

«Дякую усім, хто, усвідомлюючи загрозу спроб влади позбавити депутатських мандатів представників парламентської опозиції, проявляє громадянську свідомість і виявляє справжніх сумісників – злісних порушників закону «Про статус народного депутат», якими аж кишить список Партії регіонів», — написав Кошулинський, коментуючи отримані звернення щодо депутатів-сумісників від Партії регіонів.

Кошулинський також зазначив, що не може самостійно звернутися до суду щодо цього питання.

«На жаль, п.2 ст.5 Закону України «Про статус народного депутата України» позбавляє заступника Голови Верховної Ради права самостійно звертатися до суду з вимогою позбавити депутатських повноважень депутатів-сумісників», — написав віце-спікер.

У вказаній Кошулинським нормі закону йдеться про те, що перший заступник або заступник голови ВР можуть звертатися з відповідними зверненнями до суду, лише якщо отримають відповідне доручення від голови парламенту.

«Водночас ми вимагатимемо у Голови Верховної Ради ретельно перевірити усі оприлюднені факти щодо виявлених депутатів-сумісників та в разі підтвердження цієї інформації звернутися до суду з вимогою позбавити депутатів-сумісників їхніх повноважень», — наголосив він.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Рибак, за поданням Регламентного комітету парламенту, направив до Вищого адміністративного суду України листа про позбавлення народного депутата від «Батьківщини» та захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка депутатського мандату у зв’язку з його незаконним суміщенням депутатської та адвокатської діяльності.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-03-2013 10:09 | Кількість переглядів 375 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100