19.04.2024 16:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нову корпорацію мафіозі Курченка записали на невідомих

Засновником головних структур групи «СЭПЕК» Сергія Курченка виступив невідомий бізнесмен Андрій Кошель.

Про це йдеться в публікації «Української правди».

28 лютого 2013 року прес-служба Курченка заявила про об'єднання своїх енергетичних активів в «Східно-європейську паливно-енергетичну компанію».

У статті наголошується, що в той же день були зареєстровані два ТОВ — «СЭПЕК» і «СЭПЕК.», назви яких відрізняються лише крапкою. «Але найбільш вражаюче, що новий олігарх юридично не має ніякого відношення до цих структур», — йдеться в статті.

«Як свідчать документи, в статутний капітал ТОВ „СЄПЕК“ і ТОВ „СЕПЕК.“ внесені серйозні гроші — по 100 мільйонів гривень. А належать ці гроші Андрію Петровичу Кошелю, зареєстрованому в місті Орєхов Запорізької області», — йдеться в матеріалі.

«Цей же чоловік значиться главою в ТОВ „СЄПЕК“. А ТОВ „СЄПЕК.“ керує людина на ім'я Анатолій Мигаль», — наголошується в публікації.

Курченко, Мигаль та Кошель ще в 2007 році працювали в корпорації UBC Group харківського бізнесмена Ігоря Гуменного. Ця корпорація є одним з провідних виробників пивних охолоджувачів і керамічних пивних колон.

Зокрема, Мигаль був генеральним директором підприємства UBC Group «Експогаз», Кошель — директором дочірнього підприємства, а Курченко — начальником відділу оптових продажів.

У прес-службі «СЄПЕК» заявили, що дві однойменні компанії дійсно є головними структурами нової групи. А назва з точкою, за словами прес-служби, пояснюється бажанням «виключити можливі несанкціоновані використання назви».

Коментуючи статус Кошеля і Мигаля в якості засновників і керівників структур «СЄПЕК», прес-служба заявила: «Кошель і Мигаль не є партнерами, тобто, не володіють акціями компанії і не беруть участь в прибутку. При цьому вони є підлеглими пана Курченка».

На питання про те, яке відношення до групи «СЄПЕК» має безпосередньо Курченко, там заявили, що його «юридичний статус буде остаточно визначений найближчим часом». «Передбачається, що він стане почесним президентом», — відзначили в прес-службі.

«Курченко володіє всіма акціонерними можливостями контролювати стратегію розвитку групи. Операційним менеджментом він займатися не буде, а зосередиться на стратегічному розвитку», — підкреслили в «СЄПЕК».

Як відомо, раніше група Курченка придбала Одеський НПЗ у російського «Лукойлу».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-03-2013 15:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100