29.03.2024 13:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Бізнес-структури, близькі до Вілкула, хочуть забрати Дніпропетровський стрілочний завод

На фото Олександр Вілкул

Бізнес-структури, близькі до віце-прем'єра Олександра Вілкула, намагаються «віджати» Дніпропетровський стрілочний завод.

Про це повідомив один з акціонерів підприємства Олег Левін, передає ZN.UA.

За його словами, призначення 24 грудня 2012 року віце-прем'єр-міністром колишнього губернатора Дніпропетровської області поклало початок атакам на завод.

«У грудні 2012, відразу після призначення Вілкула віце-прем'єром, у нас раптово почалися проблеми з постачанням острякових рейок з „Азовсталі“. Відвантаження припинилася без пояснення причин, причому ми не отримали продукцію, яку вже оплатили. Розрив поставок з „Азовсталі“ створив для нас серйозні проблеми. Незабаром ми зрозуміли, що ця акція була невипадковою. Наступною дією проти нашого заводу стало припинення оплати за вже поставлені „Укрзалізниці“ стрілочні переводи. Всі закупівлі у нас були взагалі зупинені. Заборгованість досягла на сьогоднішній день 91 млн гривень. Причини нам також не пояснювали», — повідомив Левін.

«І в січні 2013 до нас з проханням про переговори звернулися Олександр Шпилька — генеральний директор холдингу „Трансінвест“ і Володимир Мезенцев, генеральний директор ТОВ „Лемтранс“. Переговори були короткі — ці пани запропонували акціонерам продати наше підприємство», — сказав Левін.

За його словами, керівництво підприємства відразу відповіло відмовою, однак їм ще раз в жорсткій формі запропонували продати завод, причому за конкретну ціну — сміхотворну.

«Відразу після нашої відмови, починаючи з січня 2013, Дніпропетровський завод зазнав справжньої облоги контролюючих органів. Спочатку до нас прийшла Державна фінансова інспекція. Потім податкова служба почала перевіряти якісь минулі періоди. За нею — пожежна інспекція», — уточнив акціонер.

«Вілкул взяв на себе відповідальність за розвиток транспорту, оскільки курирує цей напрямок в уряді. І Мезенцев, і Шпилька — це люди Вілкула, які представляють так звану „ криворізьку групу“ в СКМ. Вони і діють від імені Вілкула. ​​Всі з одного міста, багато років працювали разом. Зараз створили „Трансінвест“ і хочуть наповнити його активами, не гидуючи брудними і неконкурентними методами боротьби. Хочуть все, відразу і безкоштовно», — підсумував Левін.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-03-2013 14:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100