29.03.2024 08:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Турчинов дав ляпаса киянам

Голосування фракції «Батьківщина» за постанову про призначення київських виборів показало справжнє ставлення її депутатів до киян. За постанову віддали свої голоси 209 нардепів – не вистачило не так і багато – всього 17 .

Комуністи заявили, що підтримають проведення київських виборів, але 9 з них так і не натиснули кнопку за. Так само не підтримали постанову 8 представників «Батьківщини» — п’ятьох не було, а ще троє не проголосували. Так само не було ще одного ударівця.

Теоретично, разом маємо потрібні 226 голосів. Ми вже почули пояснення, що комуністи заздалегідь порахували, скільки голосів вони мають «випадково» недодати, що опозиційна постанова про київські вибори провалилися. Мовляв, якби опозиціонери дали всі 100%, то рівно настільки голосів менше дали б і комуністи.

Можемо не сумніватися, що подібні домовленості насправді були. Проте це аж ніяк не знімає відповідальність з «Батьківщини» відповідальність за тих 8, які не прийшли й не проголосували. Якщо політична сила місяцями кричить про захист прав киян на самоврядування, доводить, що грудьми стане за їх інтереси, закликає людей не йти на роботу, а простояти цілий день під парламентом в підтримку цієї самої опозиції в Раді, то жоден нардеп не мав права не прийти і не проголосувати.

В представника «Удару» є поважна причина – два тижні тому він пережив інфаркт та серйозну операцію на серці. Алібі прийнято.

Але що робити з вісьмома соратниками Арсенія Яценюка? Як заявив Арсеній Петрович, двоє нардепів кнопку «за» натиснули, але їх голоси не зарахували. Ця універсальна відмазка з бородою. В таке можна вірити, а можна й ні.

П’ять інших відсутніх: Турчинов, Луценко, Данілов – президент футбольної Прем’єр-ліги, Скосар і Лук’янчук. Ірина Луценко також може знайти прекрасну причину – була на суді у чоловіка. Хоча і тут треба думати, чи ти працюєш дружиною чи народним депутатом. В усіх інших також можна мабуть знайти не менш поважні причини. Але найбільший ляпас всім тим, хто прийшов сьогодні під Верховну Раду, дав Олександр Турчинов. Якщо ти перша людина в партії, яка більше за всіх кричить про життєву важливість київських виборів, то зобов’язаний попри все прийти і проголосувати. Так, Яценюк пояснив, що у Турчинова бронхіт і той з температурою лежить у лікарні. Але якщо питання наскільки важливе, то все одно хоч на годину в Раду заїхати можна було. Такі прецеденти були, коли призначали уряд Тимошенко.

Звичайно, опозиція заздалегідь знала, що в неї на київські вибори голосів не вистачає. Знаючи це «хворих, дітей і старих» могли звільнити від муки приходити в Раду. Можна думати про інші можливі схеми, комбінації і компроміси між опозицією і владою, якими хтось може пояснити сьогоднішні події.

В будь-якому разі, с кожним таким «голосування» легендарна «довіра киян» до такої опозиції буде танути. Наступного разу й кількох тисяч точно не буде.

 

 

Виталий Червоненко, «Главком»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-04-2013 9:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100