28.03.2024 20:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чепак ховається від смердючих запитань про Януковича

Викликав на себе гнів Дарки Чепак. Що ж її збентежило?

Минулого тижня адміністрація президента оприлюднила декларацію про доходи Віктора Януковича.

За два роки він отримав уже сумарно 4 мільйони доларів (!!!) гонорару за свої книжки. Світові гранди літератури в шоці. Джоан Роулінг зрозуміла, що не в тій країні видавала «Гаррі Поттера».

Тому я надіслав Чепак як прес-секретарю Януковича листа з двома запитаннями.

1. Прошу прокоментувати, за які твори Януковичу В.Ф. 2012 року було виплачено авторську винагороду в сумі 15 млн 551 тис. грн.?

2. Прошу прокоментувати, чи Ви як прес-секретар президента читали згадані твори та яке враження на Вас вони справили?

У відповідь Чепак прислала мені відповідь, що згадані питання не відносяться до її компетенції. Бо її компетенція – це «забезпечення висвітлення діяльності Президента України, представлення офіційної позиції Президента України засобам масової інформації, забезпечення проведення за участю Президента України прес-конференцій, брифінгів, інших заходів...»

 

 

Чепак переадресувала мій запит до управління доступу до публічної інформації.

З таким же успіхом Чепак могла надіслати мій запит до управління з питань помилування громадян.

Бо згадане нею управління публічної інформації не має жодного стосунку до того, що я хотів почути від Чепак. Я не просив в неї якийсь документ. Я просив лише надати мені коментар як журналісту. Здається, функція прес-секретаря в цьому і полягає – коментувати події в житті президента? Чи є якась інша особа, яка уповноважена на цю роботу?

Звісно, управління публічної інформації також нічого мені не відповіло. "Ваш лист не може розглядатися як запит на інформацію, оскільки не відповідає нормам Закону України «Про доступ до публічної інформації», – написали мені на запит, який переслала їм Чепак на утилізацію.

Іншими словами, Чепак просто відмовляється виконувати свої функції як прес-секретар. Вона навіть написала в блозі, що листи до неї з проханням про коментар – це частина якогось «злого умислу» журналістів. Думаю, прес-секретарі Меркель або Олланда довго би сміялися з таких фобій українського колеги.

А якщо серйозно, то я розумію логіку Чепак. Вона прагне зазнати мінімальних втрат від роботи з Януковичем. І не хоче пов'язувати своє прізвище зі «смердючими темами». Тобто бути асенізатором у білих рукавичках.

Адже будь-кому очевидно, що 2-мільйонний гонорар за книги Януковича – це легалізація коштів. Бо поняття «Янукович» і «література» – це саме по собі вже смішно.

До речі, хто знає точні вимоги до висунення на Нобелівську премію? Бо я знаю одного президента, чия біографія може зібрати мільйонні тиражі – якщо вийде в світ як збірка анекдотів.

 

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-04-2013 22:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100