2.05.2024 00:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чотири перспективні державні газові родовища підготували до дерибану

Кілька тижнів тому Державна служба геології і надр відібрала у держпідприємства «Укргазвидобування» право на розробку відразу чотирьох перспективних родовищ.

Йдеться про Скворцівську, Недільну, Вишневську і Безпаловську газоконденсатні ділянки, розташовані у Харківській області.

Причиною анулювання спецдозволів стала низка порушень, допущених ліцензіатом у виробничому процесі.

З формальної точки зору ревізори праві. З іншого боку, держкомпанія «притиснута» заниженими тарифами на відпуск газу і високими податками (наприклад, за підсумками 2012 року податкове навантаження становило майже 70% від доходів «Укргазвидобування»), що не дозволяють інвестувати в розробку необхідні суми.

Надшвидкий розподіл державних родовищ серед приватних структур майже вичерпав резерви країни, тож зараз просто нічого роздавати.

Але учасники ринку знайшли вихід навіть з цієї ситуації: зараз як джерело поповнення сировинних резервів починають використовувати державні компанії.

Найбільша перевага цих чотирьох родовищ, кожне з яких вміщує 1-2 млрд кубометрів газу і до 0,5 млн т газоконденсату, що вони вже забезпечені інфраструктурою, яка дозволяє доставляти видобуті вуглеводні в мережу магістральних газопроводів.

«Укргазвидобування» є найбільшим гравцем на ринку, що забезпечує майже 75% загального видобутку газу в Україні. Його фонд налічує майже 50 газоносних ділянок.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-04-2013 12:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100