19.04.2024 11:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Віктор Медведчук заспамив україномовні сторінки у соцмережах. 9 фото

Лідер «Украинского выбора» та кум російського президента Владіміра Путіна Віктор Медведчук розгорнув активну пропаганду на найпопулярніших україномовних сторінках «ВКонтакте».

Останнім часом українські VIPи скаржаться на створення від їхнього імені «фейкових» сторінок, але офіційна публічна сторінка Віктора Медведчука у соціальній мережі «ВКонтакте»  виглядає цілком пристойно. Віртуальний Медведчук пропагує ті самі антиукраїнські цінності, що й реальний. Взяти хоча б один з його останніх дописів від 8 травня, привчений «языковому вопросу». Цей пост зі сторінки Віктора Медведчука стрімко перекочував до найпопулярніших україномовний груп «ВКонтакте».

У цій соцмережі є публічні сторінки із сотнями тисяч підписників (зокрема, найбільші сторінки, які розміщають свої пости українською мовою мають близько 700 000 підписників). Тепер розглянемо деякі  з них, зокрема:

ღ°•Серце не вибирає… Воно просто кохає•°ღ http://vk.com/veptargraffiti (346 000+ підписників).

 

 

Чорний Гумор http://vk.com/biz_idea (261 000+ підписників)

 

 

Злий Бендер http://vk.com/blaackk (72 000 + підписників)

 

 

Н А Т Х Н Е Н Н Я http://vk.com/zloy_geniyy (64 000+ підписникі)

 

 

КИЇВ — найкраще місто на Землі ✰ http://vk.com/public_kyiv (12 000+ підписників)

 

 

Клуб Веселих Українців (КВУ) http://vk.com/funny_ukrainians (280 000+ підписників)

 

 

Клуб Брутальних Людей (КБЛ) http://vk.com/brutalpeopleclub (446 000+ підписників)

 

 

ღУкраїнський гуморღ (18+) http://vk.com/ukrainian_humor18 (287 000+ підписників)

 

 

Дві сторінки, які мають однакові назви
Український анекдот з перцем! http://vk.com/anegdot_s_percem (168 000+ підписників)
Український анекдот з перцем! http://vk.com/anegdot_z_percem (123 000+підписників)

(всі цифри актуальні станом на вечір 8 травня 2013 року).

Усі ці сторінки здебільшого розважального змісту. Тут постять масні жарти, сентиментальні висловлювання про кохання, фотографії котиків і… періодично дописи Віктора Медведчука. Схема така: увечері в момент пікової відвідуваності соцмереж поміж звичного контенту виринають агітки Медведчука – повисять кілька годин і зникають. Ось, наприклад, як виглядали найпопулярніші україномовні сторінки «ВКонтакте» увечері 8 травня.

І це непоодинокий  випадок. Усі дописи із офіційної сторінки Медведчука одразу транслюються практично на всіх  великих україномовних групах «ВКонтакте». І досить показовим є те, що жодна сторінка, адміністратори якої пишуть пости російською мовою, не була виявлена у такій співпраці із сторінкою Медведчука.

Отже, має місце технологія, проста, і, ймовірно, щедро спонсорована (навряд чи адміністратори україномовних сторінок ретранслюють меседжі Медведчука безкоштовно):  частина численних відвідувачів популярних сторінок має проковтнути пропагандистський гачок і перейти на сторінку Віктора Медведчука.

Однак, чи багато читачів сторінок типу «Український анекдот з перцем» чи «Серце не обирає… Воно кохає» цікавиться «языковым вопросом» або Митним союзом? Також слід враховувати вік користувачів цих інтернет-ком’юніті – здебільшого підлітки 14-18 років.

Звідси можна зробити два висновки. Або Віктор Медведчук як і його кум Владімір Путін не надто довіряє інтернету  і соцмережам і доручає віртуальний фронт «професіонлам», які тішать патрона великою кількістю відвідувачів сторінки, що приходять з «ворожої» україномовної території. Або ж «Украинский выбор» свідомо обробляє україномовну, але не вельми інтелектуальну, молодь з метою  розширити електоральне поле до виборів-2015.

 

Анастасія Марценюк, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-05-2013 21:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100