29.03.2024 16:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кнопкодави вже «наплодили» аж 40 міжфракційних об'єднань. Колаж

 

 

За чотири місяці роботи парламент створив майже втричі більше міжфракційних об’єднань, аніж попередній за всю каденцію!

Лише за чотири місяці роботи Верховної Ради VII скликання народні депутати встигли створити 40 міжфракційних об’єднань. Тоді як Рада попереднього скликання за п’ять років роботи створила лише 15 об’єднань.

Рада VII скликання успадкувала лише чотири міжфракційні об’єднання попереднього скликання, а саме: «На підтримку канонічної Православної церкви України» (як і попереднього скликання, очолює Вадим Колесніченко), «Європейський вибір» (ним також уже друге скликання підряд опікується Анатолій Кінах), «Рівні можливості» (незмінно головує Ірина Геращенко), а також Об'єднання з питань співробітництва з африканськими, азіатськими, латиноамериканськими країнами та їх економічними союзами.

У нинішній Раді депутати переважно об’єднуються за територіальною ознакою. Так, у чинному парламенті створено 19 міжфракційних об’єднань, що лобіюють інтереси регіонів. Наприклад, «Вінниччина», «За Харків! За Слобожанщину!», «Одеса», «Запорізький край», «Волинь», «Київщина», «Столиця». Є й такі, які дублюються. Наприклад, «Чернігівщина» і «За Чернігівщину!»

Деякі міжфракційні об’єднання спрямовані на захист певних категорій громадян. Наприклад,  «Ветерани Афганістану та Чорнобиля – за майбутнє», «За вітчизняних промисловців та підприємців – роботодавців України», «Депутатське об’єднання на захист прав національних меншин».

Депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вирішив захистити Україну від фашистів, створивши «Міжнародний антифашистський фронт». До речі, саме цей колись закиданий лайном депутат-"регіонал" очолює найбільшу кількість об’єднань. Окрім двох вищезгаданих, Колесніченко є ще й очільником Об'єднання за міжнародну згоду і громадський мир.

Також двома об’єднаннями опікується депутат від фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль – "Дітям України – найсучаснішу лікарню «ОХМАТДИТ» і «Чернігівщина».

У нинішній Раді депутати переймаються питаннями церкви: «На підтримку канонічної Православної церкви України», «За єдину Помісну Православну церкву». Народні обранці дбають про захист української мови – об'єднання «За українську мову» – і пропагандою здорового способу життя – «За тверезе майбутнє».

Деякі депутати звертають особливу увагу на співпрацю з іншими країнами, зокрема в об'єднаннях «Україна-Вірменія», «Ініціативна група з питань сприяння розвитку співробітництва між Україною і Республікою Франція».

Проте деякі міжфракційні об’єднання мають доволі абстрактні чи декларативні назви. Наприклад, «За сприяння свободі сумління», «За міжнаціональну згоду і громадянський мир», «Рівні можливості» та «Рівноправ’я».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-05-2013 22:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100