24.04.2024 22:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Партія регіонів керуватиме ЦВК

Найбільші шанси зайняти пост глави Центрвиборчкому мають член комісії Михайло Охендовський і секретар Центрвиборчкому Тетяна Лукаш.

Обидва вони підтримують позицію Партії регіонів при голосуваннях у комісії. Про це в матеріалі пише газета «Комерсант-Україна».

«Якщо судити суто за професійними якостями, то шансів все ж таки більше у Михайла Охендовського. Залишається відкритим питання, чи вдасться членам комісії залишитися незалежними у своєму виборі, не піддатися на всі телефонні дзвінки, вмовляння і рекомендації, які будуть лунати з боку», — заявив один з членів Центрвиборчкому на правах анонімності.

Раніше президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку, і запропонував заповнити вакансію, призначивши членом ЦВК доктора юридичних наук, професора Олександра Копиленка.

Опозиція вже заявила, що подання президента подано з порушенням законодавства. Згідно закону про Центрвиборчком, глава держави, визначаючи кандидатуру члена ЦВК, зобов'язаний «враховувати пропозиції депутатських фракцій і груп, утворених у поточному скликанні Ради».

Нового главу Центрвиборчкому члени комісії оберуть зі свого складу таємним голосуванням.

Необхідно відзначити, що семирічний термін повноважень обох названих кандидатів закінчується в 2014 році. Так що якщо зараз ЦВК вдасться уникнути масштабної ротації, то все одно до чергових президентських виборів його склад буде потрібно суттєво оновлювати, після чого знову провести вибори голови комісії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-06-2013 15:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100