20.04.2024 00:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Покращення. Сигаретні пачки приберуть з українських вітрин

 

Міністерство охорони здоров'я розробляє законопроект про заборону виставлення на вітрину кіосків пачок з цигарками.

Про це заявив завідувач сектору контролю за тютюном Інституту стратегічних досліджень МОЗ Костянтин Красовський, пишуть «Вести».

За його словами, рішення заборонити куріння в кафе та ресторанах дало позитивні результати — за півроку дії заборони, «обсяги продажів сигарет знизилися на 10%».

«Більш вагомий результат отримаємо через кілька років — заборони спрямовані на некурців, щоб вони не починали. У вересні ми подамо законопроект до Ради, що забороняє виставляти на прилавки кіосків сигарети», — додав Красовський.

У свою чергу президент Асоціації ресторанів України Ольга Насонова зазначила, що заборона на куріння сильно вдарила по кафе і пабах: «Різко зменшився прибуток взимку, коли людям доводилося виходити на мороз із сигаретою. Але зараз ситуація трохи покращилася через те, що можна курити на літніх майданчиках».

«За півроку паби втратили 10% прибутку, а більярдні — 30%. Вони найбільше постраждали. Ще удар не витримали хороші кав’ярні, де люди могли замовити каву і викурити сигарету. Мережа “Кофе Хауз” недоотримала 20% прибутку, а кав’ярні Double Coffee і зовсім зважилися згорнути свою роботу. Власники закладів будуть викручуватися — до зими ми отримаємо безліч кафе, котрі обладнали собі утеплені літні майданчики для куріння взимку», — додала вона.

Нагадаємо, що заборона на куріння в українських закладах громадського харчування почала діяти з 16 грудня минулого року. Проведене дослідження показало, що закон про заборону куріння в місцях громадського харчування порушує лише 7% таких закладів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-06-2013 9:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100