29.03.2024 10:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Катеринчук просить Генеральну прокуратуру з’ясувати винних у перешкоджанні діяльності журналістів

Народний депутат України Микола Катеринчук направив депутатське звернення до Генеральної прокуратури України, в якому просить з’ясувати винних у перешкоджанні журналістської діяльності журналістів програми «Надзвичайні новини» під час похорон загиблого в резонансному ДТП представника Служби безпеки України.

«25 червня 2013 року на Берковецькому кладовищі в м. Києві під час поховальної процесії одного з учасників дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 22 червня 2013 року о 06:45 на Інтернаціональній площі у м. Києві,  Сергія Матковського відбувся напад співробітників Служби безпеки України на журналістів телеканалу «ICTV», — йдеться в зверненні. – «Під час цього нападу журналістів примусили стерти відзняте відео, більше того, деякі співробітники СБУ, діючи всупереч закону, перевіряли телефон репортера, шукаючи там відео записи».

На думку народного депутата дії працівників СБУ є кримінально караними діяннями, і відповідно до ч.1 статті 171 Кримінального кодексу України розцінюються як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, та караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-06-2013 14:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100