19.04.2024 04:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокуратура покриває міліцію у справі побиття журналістів

 

 

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) вважає, що закриття кримінального провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на кореспондента 5-го каналу Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента видання «Коммерсант-Украина» Владислава Соделя 18 травня 2013 року свідчить про те, що «столична прокуратура підіграє тим силам, які зацікавлені в згортанні об’єктивного розслідування про побиття двох журналістів в центрі міста на очах у десятків людей».

Про це йдеться у заяві НМПУ.

«Виглядає так, що прокуратура відкрила кримінальне провадження з власної ініціативи лише тому, що була гостра реакція професійної спільноти. Прокуратура продемонструвала рішучість, а коли пристрасті начебто вгамувалися, закрила справу», – йдеться у заяві НМПУ.

У медіапрофспілці впевнені: «Прокуратура покриває міліцію, яка регулярно заплющує очі на те, що б’ють журналістів. Мало того, як з’ясувалося, нападники на журналістів діють під патронатом міліції. Прокуратура не бажає покласти цьому край».

НМПУ вимагає відновлення кримінального провадження проти міліціонерів, які не вживали заходів під час побиття журналістів. Медіапрофспілка наголошує, що журналістське середовище стежить за ходом розслідування й у випадку його згортання, реакція представників професійного цеху може бути ще гострішою.

Зазначимо, столична прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на кореспондента 5-го каналу Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента видання «Коммерсант-Украина» Владислава Соделя. Адвокати журналістів планують оскаржити постанову про закриття кримінального провадження.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-07-2013 18:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100