27.04.2024 07:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Один з банди Тітушко зізнався, що бив журналістів. Відео

Один з обвинувачених у протиправних діях проти журналістів Владислава Соделя та Ольги Сніцарчук під час мітингу 18 травня 2013 року — Михайло Пшук — визнав свою провину. Про це він заявив у суді 6 серпня. Також цю інформацію в коментарі журналістам підтвердив прокурор Віталій Панов, уточнивши що Михайло Пшук уже має судимість: він відбув п'ятирічне покарання.

Решта обвинувачених — Вадим Тітушко, Сергій Приходько й Андрій Ярошенко — провини не визнали.

Крім того, усі четверо обвинувачених не визнали цивільних позовів Владислава Соделя та Ольги Сніцарчук щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Як стало відомо в суді, адвокати Владислава Соделя та Ольги Сніцарчук добиваються від усіх чотирьох обвинувачених компенсації матеріальної шкоди в розмірі 1600 і 700 гривень, а також моральної шкоди в розмірі 104 тисячі гривень (по 52 тис. грн. кожному із журналістів).

Засідання суду перенесли на 9 серпня у зв'язку з клопотання прокурора, якому необхідний час, щоб скласти і затвердити в керівника прокуратури новий обвинувальний акт. Оскільки раніше в акті йшлося про Вадима Тітушка, який здійснив протиправні дії з групою невстановлених осіб. А тепер слідчими встановлено цих осіб (Сергій Приходько, Андрій Ярошенко і Михайло Пшук) і встановлено, що вони діяли за попередньою згодою.

Прокурор Віталій Панов уточнив журналістам, що перекваліфікації статей обвинувачення не буде — чотирьом обвинуваченим і далі інкримінують ч. 1 ст. 171 (перешкоджання діяльності журналіста) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу.

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів — також за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-08-2013 11:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100