26.04.2024 22:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Економічну війну Росії з Україною придумав Медведчук

 

 

Стратегія недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС була розроблена радником президента РФ Сергієм Глазьєвим спільно з екс-главою адміністрації президента України Віктором Медведчуком.

Про це пише газета «Дзеркало тижня. Україна», посилаючись на свої джерела.

За інформацією видання, ще до недавнього часу Росія не розглядала економічну війну як основний засіб протидії зближенню України з ЄС та підписанню асоціації. Кремль був упевнений, що перебування Юлії Тимошенко у в'язниці — найнадійніша запорука того, що Угоди не буде.

Однак на початку червня Москва отримала інформацію з Берліна про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель вже не вважає тюремне ув'язнення Тимошенко непереборною перешкодою для асоціації з Україною і схиляється до підписання Угоди.

Негайно було проведено екстрену нараду, на якій, згідно з інформацією джерела ZN.UA, Глазьєву президентом РФ Володимиром Путіним було поставлено завдання терміново розробити стратегію недопущення підписання Україною угоди з ЄС і втягування її в Митний союз.

«Глазьєв покликав на допомогу Медведчука, який є не тільки багаторічною довіреною особою Путіна, а й, як стверджують посвячені, вже рік виконує за пропозицією... Януковича роль „зв'язкового“ Банкової з Кремлем», — пише видання.

За його інформацією, стратегія тиску на Україну була розроблена в стислі терміни і покладена Путіну на стіл.

У ході аналізу допущених помилок у Москві дійшли висновку, що вони вперше програли інформаційну війну Україні.

Був проведений ретельний моніторинг українського телеефіру, і російському лідеру продемонстрували не тільки вражаючу «нарізку» сюжетів основних українських телеканалів про те, який поганий Митний союз, і як добре Україні буде після підписання асоціацію з ЄС, а й доклали список власників цих каналів, а також детальну інформацію про їхній бізнес і зовнішньоекономічну діяльність на російському напрямку.

«Наносячи удар по найбільших українських товаровиробниках, які експортують продукцію до Росії, Москва має намір створити істотні проблеми їх бізнесу, тим самим змусивши власників втихомирити свої ЗМІ, що розперезалися, і зажадати від керівництва України відмовитися від асоціації з ЄС на користь Митного союзу», — пише видання.

Крім того, за деякими оцінками, за сім місяців 2013 року український експорт знизився на 12%, до Росії — більш ніж на 20%. «Якщо дана тенденція не зміниться, і від третирування українського імпорту РФ не відступиться, то до кінця року Україна може втратити від п'яти до восьми мільярдів доларів», — вважає автор.

Видання нагадує, що першими жертвами російської стратегії стали Віктор Пінчук («Інтерпайп») і Сергій Тарута (Індустріальний союз Донбасу): 16 липня прем'єр РФ Дмитро Медведєв оголосив про рішення російського уряду не продовжувати на друге півріччя квоти на безмитне ввезення українських труб. Потім Росія заборонила імпорт виробів корпорації «Рошен» Петра Порошенка.

Пізніше Федерація роботодавців України повідомила, що митниця РФ із 14 серпня 2013 року зупинила весь український імпорт до своєї країни.

Як відомо, регіонал Олег Царьов заявив, що шість пунктів угоди про асоціацію з Євросоюзом, яку Київ хоче підписати з ЄС на Вільнюському саміті в листопаді, суперечать Конституції України. Офіс центру «Правова держава», який готував висновки про неконституційність підписання асоціації з ЄС, знаходиться в одній будівлі з «Українським вибором» Віктора Медведчука.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-08-2013 18:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Віктор Гарбарь

    А хто ж у цьому сумнівався.

  • трансфер фактор

    Из всех мерзких политиков независимой Украины, медведчук самый мерзкий!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100