18.04.2024 05:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ЦВК «неефективно використала» 15,7 млн грн — Рахункова палата

Рахункова палата встановила, що ЦВК завищила видатки на проведення парламентських виборів 2012 року на 7,4 млн грн і неефективно використала 15,7 млрд грн. Використання 955,3 млн грн на систему відеоспостереження також визнано неефективним.

Як повідомляє прес-служба Рахункової палати, отримані відеоматеріали ЦВК практично не використовувала, а враховуючи те, що застосування відеоспостереження під час наступних виборів законодавством не передбачено, подальша доля даної системи залишається невизначеною. Технічні компоненти системи вартістю 195,9 млн грн наразі передано на зберігання до місцевих держадміністрацій.

Рахункова палата нагадує, що на підготовку і проведення виборів народних депутатів 2012 року було використано 1 млрд 011 млн грн із затверджених 1 млрд 042,4 млн грн. Причому потреба у бюджетних коштах була завищена на на 5,6 млн грн вже на початковому етапі, коли ЦВК у своїх розрахунках завищила кількість виборчих дільниць.

Через недоліки в плануванні витрат, утворення не передбаченого законодавством резерву на виплату зарплати членам виборчих комісій у сумі 40,2 млн грн і безсистемні перерозподіли видатків виборчих комісій було сформовано значні залишки бюджетних коштів. Зокрема, наприкінці 2012 року до держбюджету було повернуто 201,4 млн грн.

У Рахунковій палаті також повідомляють, що завдяки оприлюдненню результатів виборів на два дні раніше встановленого терміну вдалося зекономити 15,6 млн грн, які було спрямовано на збільшення одноразової грошової винагороди членам виборчих комісій.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-09-2013 14:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100