24.04.2024 00:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Режим Януковича почав чморити Google

Державна служба з захисту персональних даних очікує від компанії Google реакцію на прохання виконати рекомендації з дотримання законодавства про конфіденційність до 17 жовтня 2013 року.

Про це заявив заступник голови Держслужби із захисту персональних даних Володимир Козак на відкритому засіданні колегії служби.

Він зазначив, що зауваження Держслужби полягають у тому, що Google Україна надає рекламні послуги, і компанії, що створюють рекламні записи на інших сайтах, при цьому не повідомляють користувачів, як того вимагає український закон, про їхнє право звернутися до вповноваженого органу зі скаргою й про право подати в суд за розголошення конфіденційної інформації.

«Припис спрямовано в українську компанію Google, строк його виконання ще не минув. Google продовжує вивчати це питання. На сьогодні нам невідомо, що Google заперечує наш припис в суді, тобто його не оскаржено, він вивчається Google, ну й, властиво, строк минає 17 жовтня», — пояснив Козак.

Водночас співробітники Держслужби наголошують, що цей припис не стосується властиво незаконного збору, передачі, використання або поширення компанією персональних даних.

Цей припис стосується лише відповідальності за невиконання законних вимог у сфері захисту персональних даних і містить рекомендації про пробіли, які необхідно усунути при обробці інформації про інтернет-користувачів, що використовується для надання рекламних послуг.

При цьому в Держслужбі пояснили, що через те, що представництво компанії Google Україна перебуває в Каліфорнії (США), і питання захисту персональних даних між Україною й США не регулюються міждержавними договорами, українське відомство не може впливати на дії американської компанії.

У зв'язку з такою ситуацією Держслужбою розробляються рекомендації для суб'єктів персональних даних при спілкуванні з компаніями, чия діяльність не наведена у відповідність із чинним законодавством України.

Крім того, у Держслужбі повідомили, що послу США в Україні Джеффрі Пайєтту було спрямовано офіційний лист від відомства із проханням прокоментувати позицію компанії Google і її подальші дії відносно отриманого припису.

Оскільки відповіді на цей лист досі не було, Держслужба з захисту персональних даних планує відправити послу повторний запит найближчим часом.

Як відомо, наприкінці липня Держслужба з захисту персональних даних направила в Google припис із проханням усунути пробіли, які стосуються порушення прав громадян при обробці їхніх персональних даних, що використовуються у рекламних цілях.

У разі, якщо припис не був б прийнятий компанією до уваги, або оскаржено в суді, Держслужба мала намір завести адміністративну справу й оштрафувати компанію на суму близько 8,5 тис. гривень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-09-2013 19:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100