28.03.2024 19:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Тоталітарна економіка. Відмова прийняти оплату карткою обійдеться підприємцю у тисячу доларів

Уряд запроваджує адміністративну відповідальність за відмову споживачу в розрахунку електронними картками.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі, яке є ініціатором відповідних змін.

Напередодні Кабінет міністрів підтримав підготовлений міністерством проект постанови КМУ, яким, з метою захисту прав споживачів при використанні платіжних засобів, вносяться зміни до Положення про порядок накладання та стягнення штрафів.

Відповідно до документу, за обмеження або відмову в реалізації прав споживачів щодо можливості розраховуватись платіжними картками на підприємців чекає стягнення у вигляді штрафу у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8,5 тисячі гривень).

Згідно із Законом України «Про захист прав споживачів», споживач має право на вільний вибір товарів і послуг у зручний для нього час та на вільне використання електронних платіжних засобів з урахуванням режиму роботи та обов'язкових для продавця форм розрахунків.

«З прийняттям зазначеної постанови споживачі можуть вимагати у всіх суб'єктів господарювання, де встановлені касові апарати, приймати в оплату електронні засоби платежу», — відзначив заступник директора департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Сергій Литвиненко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-10-2013 8:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100