20.04.2024 19:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чому Янукович нагородив орденом корупціонера Добжанського

Мустафа Найєм детально описав першопричини конфлікту навколо держреєстрів, які були паралізовані цього тижня, у статті «Гроші в обмін на доступ».

Простіше кажучи, Віталій Добжанський, поставлений колишнім міністром юстиції Лавриновичем ще в 2002 році на посаду керівника державного підприємства «Інформаційний центр», створив систему «лівого» заробітку на держреєстрах.

Про це «Українська правда» в деталях писала ще в 2010 році.

І от цього року Лавринович втратив посаду міністра. Після чого його наступниця Олена Лукаш ініціювала звільнення Добжанського – на підставі виявлених в ході аудиту порушень.

 

 

Але красномовною ілюстрацією корупції, яка опанувала Україною, є інший факт. Усього три місяці тому президент Янукович... нагородив Добжанського орденом «За заслуги» першого ступеня.

Нагородив саме невдовзі після здійснення тих самих порушень.

Я направив до адміністрації президента запит, аби ті надали підстави для такої високої оцінки Добжанського. І отримав відповідь:

«У поданні Міністерства юстиції за підписом міністра О.В.Лавриновича на нагородження Добжанського В.Б. пропонується, зокрема, нагородити Добжанського Віталія Броніславовича – Генерального директора державного підприємства „Інформаційний центр“ Міністерства юстиції України „за вагомий особистий внесок у реалізацію правової політики, високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня Конституції України“.

В.Б.Добжанський зарекомендував себе висококваліфікованим фахівцем, принциповим та вимогливим керівником, який сумлінно ставиться до своїх обов'язків.

...У колективі та серед працівників установ юстиції користується заслуженим авторитетом, чуйний та уважний до людей».

І от кому тепер вірити – наказам Лукаш про зловживання Добжанського чи листу з адміністрації президента про професіоналізм і сумлінність Добжанського?

Бажання Мінюсту навести лад в державних реєстрах може лише вітатися. Але чи не є вся проблема в тому, що Добжанський просто не туди робив свій «вагомий особистий внесок»?

 

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-10-2013 8:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100