18.04.2024 22:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Біля Ради влаштують мітинг проти ухвалення законопроекту №2508а, що суттєво обмежить свободу зібрань

 

 

У зв'язку з черговим наміром депутатів від влади та опозиції прийняти антидемократичний законопроект "Про мирні зібрання (№2508а) у Києві відбудеться протестна акція «Геть сміття з Верховної Ради!» 24 жовтня 2013 року (четвер), 9:30, вул. Грушевського, 5 (біля паркана парламента).

Депутати від влади та опозиції, незважаючи на постійні протести багатьох громадських організацій, продовжують вперто ігнорувати вимоги громадськості не приймати законопроект «Про мирні зібрання» № 2508а, а також — вилучити з нього скандальні норми, які призведуть до обмеження свободи мирних зібрань в Україні.

Пальму першості у підтримці антидемократичного законопроекту, як не дивно, має Андрій Шевченко, депутат від «Батьківщини» й заступник голови комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який понад усе прагне виконати свої домовленості з регіоналами Ю.Мірошніченком, С. Тігіпком та І. Гайдошем, котрі поставили підписи під одіозним законопроектом, а відтак — байдужий до думки тих громадян, чию діяльність безпосередньо регулюватиме цей законопроект. На ще більший подив, палким прихильником цього ж законопроекту є Ірина Луценко, котра, маючи перший рік депутатський мандат, прагне будь-що пропіаритися на законотворенні, хай навіть такого законопроекту, через який сотні звичайних громадських активістів можуть опинитися за ґратами.

Учасники акції продемонструють, на що «підписанти» законопроекту перетворили Верховну Раду України, яка, проявляючи свою байдужість до думки громадськості, реабілітує законопроекти, які позбавлять простих громадян свободи мирних зібрань. Адже законопроект № 2508а є братом-близнюком скандального законопроекту № 2450, який дістався у спадок ще від попереднього скликання і був відкладений у глибоку шухляду завдяки системним чотирирічним протестам.

Нагадаємо, що у разі набуття законопроектом № 2508а чинності громадяни будуть змушені подавати повідомлення про проведення акції за 48 годин до її початку, що в рази збільшить шанси заборони її судом, якщо вона не сподобається владі. Якщо ж ви, дізнавшись про певну загрозу, вирішили негайно того ж дня організувати акцію, то вам доведеться потім у суді доводити її «спонтанність», що з «чесними» українськими судами буде неможливо, а тому вас чекатиме адміністративна або (якщо ви відмовитеся виконувати несправедливе рішення суду) — кримінальна відповідальність. Мирні зібрання можуть заборонятися через віднесення їх до таких, що «розпалюють міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу» — відтак за великого бажання влади так можна класифікувати, наприклад, протести на захист української мови влітку 2012 року. Уможливлює таку заборону й присутність на мирному зібранні «небезпечних засобів для заподіяння шкоди життю, здоров'ю або майну інших осіб». Таке формулювання дозволить законно розганяти мітинги (за потреби влади) через присутність на них держака від прапора, олівця, леп-топа чи будь-чого. Наостанок, правоохоронці отримають право відтісняти учасників мирного зібрання від адміністративних будівель та місць проходу посадових осіб, що може зашкодити цільовим завданням зібрання.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-10-2013 18:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100