26.04.2024 08:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Інциденти з видачею шенгенських віз українцям псують імідж ЄС — The Economist

Багато, хто сподівається, що у випадку підписання угоди про асоціацію з ЄС українцям буде легше їздити на захід, проте проблеми з отриманням віз ще у процесі підготовки до підписання угоди про асоціацію надсилають неправильний сигнал простим українцям та шкодять іміджу ЄС, пише The Economist.

«Для українців шенгенська віза є щасливим квитком, тому що дозволяє подорожувати до Європейського Союзу. 2012 року майже 1,3 млн. віз видано українцям, більше видано лише росіянам... Багато, хто сподівається, що у випадку підписання угоди про асоціацію з ЄС українцям буде легше їздити на захід. «Але в той час, коли Брюссель повинен тримати зв'язок із простими українцями, інциденти, пов'язані із видачею віз, завдають шкоди іміджу ЄС», — наголошує The Economist.

Минулого місяця групу з 20 українських журналістів запросили до Брюсселя на захід щодо інтеграції України з ЄС у Європейському парламенті. Але замість багаторазових віз терміном на один рік, за якими вони звернулися до консульства, і які є звичними для журналістів, вони отримали одноразові візи, терміном на два дні.

Протягом останніх років десятки українських журналістів та інтелектуалів як і багато інших, в тому числі студентів, мали проблеми з отриманням віз для в’їзду до ЄС.

«ЄС полегшує візовий режим з Україною та Молдовою. У рамках цього плану дій щодо візової лібералізації, ЄС спростив процес подачі заяви для певних груп, у тому числі журналістів, а число успішних заяв на отримання віз значно зросло. Тим не менш, все ще трапляються відхилення», — пише The Economist.

Проте, як зазначає видання, у той час, як безвізовий режим з ЄС залишається далекою перспективою, українці можуть в'їжджати до Росії та Білорусі без закордонного паспорта.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-11-2013 10:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100