26.04.2024 23:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович 16 годин думав, чи треба засудити насильство на #Євромайдан. Фото. Колаж

 

Президент Віктор Янукович обурений силовим розгоном мирного мітингу на Майдані Незалежності, який відбувся о четвертій ранку 30 листопада 2013 року.

Про це йдеться у його зверненні до українського народу, розміщеному на офіційному сайті.

«Я глибоко обурений тими подіями, які відбулися вночі на Майдані Незалежності. Я засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей», — заявив Янукович.

«Кілька днів тому я перед усією країною заявив про підтримку громадянських ненасильницьких акцій. Ті, хто не почули слова Конституції та президента і своїми рішеннями та діями спровокували конфлікт на Майдані, — будуть покарані», — сказав він.

«Я вимагаю від Генпрокуратури терміново надати мені та українському суспільству результати негайного та об’єктивного розслідування для належного покарання винних», — заявив Янукович.

«Я підтверджую — ми єдині у виборі нашого спільного європейського майбутнього», — розповів чергову байку він.

 

Нагадаємо, 30 листопада після 4-ї години ранку бійці спецпідрозділу «Беркут» розігнали Євромайдан у Києві.

Понад 30 активістів затримали, кілька десятків було поранено, семеро з них госпіталізували. Серед постраждалих двоє громадян Польщі.

У столичній міліції заявили, що активістів відтіснили з Майдану Незалежності через конфлікти з комунальниками.

Застосування сили «Беркутом» до учасників мирної акції в Києві засудили представники Європейського Союзу,  посольство США, посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс та його колега з Швеції Карл Більдт, а також МЗС Польщі, яке викликало посла України для пояснень подій у Києві.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-12-2013 13:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100