30.04.2024 15:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Турчинов та Яценюк для #Євромайдан обрали сценарій акції «Повстань, Україно!» 2002 року

 

 

Мітингувальники пікетуватимуть увесь урядовий квартал.

Про це повідомив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зі сцени на Майдані Незалежності.

У свою чергу Олександр Турчинов повідомив, що колони підуть до всіх урядових будівель і там «розіб’ють наметові містечка».

При цьому він закликав людей, присутніх на Майдані, не йти всім до Верховної ради, Кабміну та адміністрації президента, а залишитися «поспівати і потанцювати».

 

За подібним сценарієм выдбувалася акція «Повстань, Україно!» у 2002 році.

16 вересня 2002 акція розпочалася величезним мітингом на Європейській площі, який потім переформатувався в облогу вулиці Банкової. На підступах до президентської адміністрації маніфестанти розбили наметове містечко, де на ніч лишились народні депутати.

Намети знесли вже за кілька годин: як це було прийнято за часів Кучми, спецзагін міліції прибув для «зачистки» на світанні – близько четвертої ранку.

«Тільки з нашого штабу вночі було заарештовано 126 осіб, є важко поранені. Я знайшла людину, яка керувала всім цим, — це один із начальників київської міліції Савченко. Хороша все-таки штука – депутатська недоторканність: я підійшла до нього і, як зуміла, дала йому по морді», – говорила тоді Тимошенко.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-12-2013 14:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100