29.03.2024 07:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

11 грудня Беркут уночі штурмовав #Євромайдан. Відео. 8 фото

 

Вночі о 1:02 11 грудня 2013 року Беркут почав ламати барикади на вулиці Інститутськійі.

О 1:25 на площі перед міськрадою скопичилося близько 100 осіб, які оточили міліцію. Судовий виконавець Лариса Сабодаш зачитала ухвалу Печерського райсуду про вжиття заходів у справі щодо блокування тротуарів, доріг, шляхом розміщення на них різних предметів.

 

 

О 1:57 силовики прорвали барикади з боку Українського дому і рухаються по Хрещатику, відтіснивши людей в напрямку Майдану.

О 2:00 спецпідрозділи МВС  прорвалися на Майдан Незалежності з боку Українського дому, віддісняє протестувальників.Також силовики прорвали людський ланцюг з боку Інститутської і рухається в напрямку сцени на Майдані Незалежності, відтісняючи людей.

Вже о 2:05 комунальники почали зносити барикади на розі Інститутської та Хрещатику. Теж саме відбувалося на Хрещатику.

 

 

 

Затриманий на Євромайдані активіст Микита Петік зміг відписатися на своїй facebook сторінці з “автозаку”. Він написав, що він не один затриманий: “Б’ють всіх по-звірячому. Це пекло. Щоб не трапилось – всі. Вибачайте. Поряд зі мною хлопцю розбили голову. Ментам пох*р”…

Також йому вдалося повідомити прізвища затриманих: Бабух, Петік, Копилець, Яців, Сачко.

Також він додав: “Я вас прошу вийти завтра на протести. На моіх очах 70-го діда добили до крові. Не забудемо, не пробачимо!”.

Автозаки з затриманими знаходилися на Європейській площі. Затриманим не надавали медичну допомогу, катували.

 

Затримані 11 грудня на #Євромайдан Фото з автозаку

 

Активістам вдалося з’ясувати, що в Києві на Майдані та ближчих вулицях у штурмі та побитті мітингарів задіяні кримські спецпризначенці.

Тим часом під Київрадою більше години тривало прибирання того, що залишилось від барикад. Люди виглядали з вікон КМДА, очікукували на штурму.

 

 

Як наслідок кількогодинного протистояння бійці спецпідрозділу «Беркут» та внутрішніх військ захопили контроль над частиною барикад Євромайдану на Майдані Незалежності.

 

 

Після кількох невдалих спроб прориву та намагання зачепити барикаду металевим «беркутівцям» вдалось захопити контроль над барикадою. Після захоплення барикади на Інститутській силовики разом з працівниками МНС та людьми у одязі комунальників розібрали дерев'яні та металеві конструкції укріплення.

 

 

 

 

Після кількагодинного протистояння на Інститутській кожна зі сторін зайняла свої позиції.

В той самий час укріплення з боку Європейської площі прорвали інші силовики. Вони захопили контроль над проїзною частиною.

З боку Київради силовики розібрали барикади та дійшли до перехрестя Хрещатика з Прорізною.

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2013 9:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100