20.04.2024 12:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За заклики до повалення Януковича на #Євромайдан проти нардепів не порушено жодного кримінального провадження. Колаж

 

В СБУ спростували заяву лідера партії “Батьківщина” Арсенія Яценюка, що проти нього, його однопартійця Олександра Турчинова та лідера партії “Свобода” Олега Тягнибока в СБУ порушили кримінальні провадження. Про це журналістам повідомила речниця СБУ Лада Сафонова.

Речниця СБУ Лада Сафонова наголосила, що за заклики до повалення влади в Україні за ст. 109 проти народних депутатів не порушено жодного кримінального провадження — розслідування йде за фактом, а не проти окремих народних депутатів.

“Службою безпеки України здійснюється кримінальне провадження за фактом закликів до повалення влади в Україні. Жодній особі в рамках цього розслідування навіть не оголошено про підозру, таким чином, жодного провадження проти народного депутата наразі нема. Хочу зазначити, що заяви політиків йдуть в розріз із чіткою процедурою, виписаною у новому Кримінальному процесуальному Кодексі. Народні депутати можуть з нею ознайомитися просто прочитавши новий Кримінальний процесуальний Кодекс України”, — пояснила речниця СБУ.

Загалом СБУ відкрило два кримінальних провадження за статтею 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення держвлади). Про це 20 грудня з трибуни у ВР повідомив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

У свою чергу народний депутат Арсеній Яценюк набрехав, що у цьому провадженні проходять він та ще інші лідери опозиції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-12-2013 13:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100