8.09.2024 02:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ через #Євромайдан заборонила в’їзд до України екс-президенту Грузії Саакашвілі

Служба безпеки України і МЗС можливо заборонили в’їзд в країну колишньому президенту Грузії Михайлу Саакашвілі. Про це пише газета Коммерсант Україна.

Відповідний запит Царьов подав іще 8 грудня 2013 року. У ньому одіозний нардеп написав: «Викликають цілком резонні побоювання часті візити зарубіжних політтехнологів і фахівців із протестної активності, чия діяльність перетворюється на загрозу національній безпеці». До документа він доклав список «осіб», які в рамках консультативної роботи опозиції «отримують можливість реалізувати політичні інтереси інших країн».

МЗС і СБУ задовільнили запит народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова про заборону в'їзду в Україну 36 осіб, серед яких громадяни США та країн ЄС.

Серед них опинилися науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин при університеті Джонса Хопкінса Тарас Кузьо, відомий німецький політолог Андреас Умланд, а також Фінк Брайн, Василик Мирон, Олександр Рос (всі – США). Пана Роса Олег Царьов назвав «найкращим фахівцем у світі з організації революцій через соціальні мережі». У списку персон нон ґрата вказано також колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі і 29 громадян Грузії.

За даними Financial Times, один із фігурантів списку – підприємець Георгій Кіквадзе – в суботу не зміг перетнути державний кордон України.

Посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі повідомив виданню, що в країну вже не змогли в'їхати три людини, що фігурують у запиті Олега Царьова.

«Я підтверджую факт із Георгієм Кіквадзе – він повернувся до Грузії. Було ще два таких випадки – не змогли в'їхати журналіст „Руставі-2“ Давид Какуля і ще одна людина. Ми зараз працюємо з МЗС і намагаємося з'ясувати, наскільки відповідає дійсності список депутата Царьова, і наскільки люди, які є в цьому списку, відповідають висунутим критеріям», – повідомив Заракашвілі.

На запитання про те, які у відповідь кроки можуть послідувати на адресу України з боку Грузії, дипломат відповів ухильно: «Україна для нас дружня країна, і ми проводимо відповідну роботу – намагаємося уточнити інформацію. Сподіваюся, всі питання ми вирішимо в конструктивному руслі».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-12-2013 14:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100