25.04.2024 11:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У порносправі харківського активіста #Євромайдан допитають після свят

Активіста харківського Євромайдану Олександра Чижова викликають на допит у справі про розповсюдження порнографії.

«Мене викликають на допит у середу, 8 січня 2014 року, о 10:00. У повістці написано, що викликають як свідка», — повідомив Чижов у неділю, 5 січня.

За словами активіста, у суботу вранці п'ятеро чоловіків, які представилися співробітниками відділу протидії торгівлі людьми, силою заштовхали його в машину з тонованим склом, і звичайними (не міліцейськими) номерами, і відвезли в Червонозаводський райвідділ міліції.

«Дорогою відібрали мобільний телефон — без понятих і без протоколу вилучення. У райвідділі слідчий Володимир Бабушкін сказав, що мене підозрюють у розповсюдженні порнографічних матеріалів через інтернет через особисту переписку на сайті соцмережі Вконтакте. При цьому вони при мені надрукували титулку справи, аркуш із внесенням до реєстру досудових проваджень і зшили це в папочку. Я відмовився давати свідчення без адвоката. Мене протримали там близько двох годин, змусили зробити запис у журналі реєстрації, що претензій не маю, і відпустили, виписав повістку», — сказав Чижов.

Він наголосив, що вважає справу сфальсифікованою і замовною, оскільки заяву, на підставі якої її порушили, датована днем затримання, і пов'язує її зі своєю участю у Євромайдані в Харкові (зокрема, він був автором і учасником перфомансу «Проводимо Азарова на пенсію!»).

«Заява особи, якій я нібито посилав три порноролика, зареєстровано 4 січня, тобто днем мого затримання», — зазначив Чижов.

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області підтвердили, що підставою для відкриття кримінального провадження стала заява 23-річного чоловіка від 4 січня, і підозрюваний по справі був затриманий того ж дня.

«До Червонозаводського райвідділу міліції звернувся 23-річний чоловік із заявою про те, що невстановлена особа у всесвітній мережі інтернет в одній із соціальних мереж поширює мультимедійну інформацію, яка містить в собі порнографію. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. В той же день оперативники Червонозаводського райвідділу міліції затримали 33-річного чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні вказаного кримінального злочину. На часі за даним фактом проводяться необхідні слідчі дії», — повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-01-2014 19:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100