26.04.2024 14:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Для Беркуту на #Євромайдан. У Польщі засудили міліціонерів, які били людей 25 років тому

Міліцейський спецназ у цивільному б'є демонстрантів у травні 1987-го біля Вавеля

 

Суд у Кракові засудив до різних термінів тюремного ув’язнення (умовно) чотирьох колишніх міліціонерів, які 25 років тому побили учасників мирної демонстрації протесту.

Колишні співробітники спеціальних сил міліції, які в комуністичній Польщі називалися ZОМО, 3 травня 1987 року жорстоко побили 12 учасників мирної маніфестації біля краківського замку Вавель, організованої опозиційною Конфедерацією незалежної Польщі.

«Будучи на службі у комуністичної держави, діючи спільно з іншими співробітниками народної міліції, вони вчинили злочин, що полягав у побитті учасників патріотичної маніфестації» — так обґрунтувала вирок суддя Барбара Сікора.

Жертви переодягнених у цивільне міліціонерів зазнали травм: зламані носи, щелепи, ребра і рука. Кілька людей отримали численні синці.

Колишні міліціонери отримали від двох з половиною до трьох років тюремного ув’язнення (умовно) з відстроченням на два роки. Своєї провини вони не визнали.

Як відомо, у січні цього року в Польщі засудили до двох років позбавлення волі (умовно) міністра внутрішніх справ ПНР Чеслава Кіщака, який був визнаний відповідальним за введення військового стану в 1981 році.

2010 року в Польщі набув чинності закон, згідно з яким колишні співробітники спецслужб Польської Народної Республіки, а також члени військової ради, які 1981 року ввели в країні воєнний стан, позбавляються привілеїв при нарахуванні пенсій.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-01-2014 23:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100