29.03.2024 14:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У журналістів відбирають водійські права, через висвітлення пікетування активістами #Євромайдан Межигір'я. Документ. Фото. Відео

 

 

Минулого тижня учасники пікетування президентської резиденції «Межигір'я», що відбулося 29 грудня 2013 року, почали отримувати запрошення до ДАІ. Серед них — декілька журналістів, які повідомили у Facebook про отримання так званих «повісток» від ДАІ.

10 січня 2014 року повідомлення про запрошення до підрозділу ДАІ отримала журналіст Інституту масової інформації Ірина Чулівська. Її викликали на 11 січня для складання протоколу про адміністративне правопорушення та тимчасового вилучення водійського посвідчення.

«Я нікуди не ходила, — розповіла колегам пані Чулівська. — По-перше, вони принесли її менш ніж за день до того, як я нібито мала до них прийти. В цей день мене у Львові навіть не було. По-друге, в цьому повідомленні не було написано ні що саме я нібито порушила, ні коли, ні де, ні за кермом якого автомобіля».

Журналістка поки що не планує нічого робити.

«Скажу родичам, що якщо знову приходитимуть додому — хай дадуть їм мій номер мобільного і хай дзвонять до мене особисто (зараз за місцем реєстрації у Львові не живу). Коли буду у Львові — занесу в ДАІ „Пояснення щодо заперечення можливого порушення ПДР“, як це писали тут. А потім буде видно У всякому разі, моє авто за минулий тиждень вже двічі зупиняли ДАІ на під'їзді до Києва з причини „схоже авто у розшуку“, але відпускали без зайвих пояснень», — зауважила пані Чулівська.

Також повідомлення про запрошення до підрозділу ДАІ отримав представник редакції інтернет-видання «Наш Київ».

«Ось і ми отримали лист щастя з ДАІ за редакційний виїзд для висвітлення пікетування Межигір'я громадськими активістами 29.12.2013», — повідомило видання на своїй Facebook-сторінці.

Представника «Нашого Києва» викликали на 10 січня для розгляду вчиненого ним адміністративного правопорушення. Щоправда, в повідомленні ДАІ не сказано, якого саме правопорушення та коли вчиненого.

Редакція «Нашого Києва» зараз розробляє стратегію захисту з адвокатом, тому поки що утримується від коментарів. До ДАІ не пішли, тому що власник авто був у відрядженні. «Найближчим часом плануємо пройти увесь шлях корупційної схеми данного виклику. Будемо публікувати результати по ходу дії», — повідомили в редакції.

Журналістка «Громадського радіо», літературний оглядач Ірина Славінська «повістки» поки що не отримувала, але їй телефонували нібито з ДАІ.

"Ввечері 6 січня мені подзвонив якийсь чоловік, який не назвав свого прізвища та представився як «ДАІ Деснянського району» та просив «надати роз'янення щодо руху в автоколоні 29 грудня».

«Я відмовилася надавати роз'яснення без повістки. Повісток поки не приходило. Хто зна, цей дзвінок може виявитись випадком телефонного шахрайства, актом перевищення службових повноважень, що підпадає під статтю 365 нашого Кримінального кодексу, а також спробою перешкоджати моїй професійній діяльності як журналістки. В кожному разі, аби розібратися, адвокатський запит про причини дзвінка та особу, що мені телефонувала, вже надіслано», — розповіла пані Славінська «Телекритиці».

 

На фото інспектор Валентин Козак, який писав рапорти про автомайданівців через Межигір'я, повідомляє sprotiv.org.

 

Нагадаємо, в перші дні нового року виклик до ДАІ отримали кореспондентка «Української правди» Оксана Коваленко та журналістка Тетяна Штан. Пані Штан прийшла до ДАІ, де на неї склали протокол та забрали водійські права.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-01-2014 22:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100