20.04.2024 06:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рада мовлення при уряді США засуджує напади на журналістів #Євромайдан

В світлі масових протестів у Києві, в Україні відбуваються залякування та напади на незалежних журналістів, включно з журналістами «Радіо Свобода» та «Голосу Америки».

Про це йдеться у прес-релізі Ради з питань мовлення при уряді США (Broadcasting Board of Governors), яка здійснює керівництво «Голосом Америки», «Радіо Свобода» та ін.

Проти журналіста-ветерана «Радіо свобода» Віталія Портнікова ведеться брудна кампанія спрямована на дискредитацію його особисто та продемократичного руху «Євромайдан» — йдеться у повідомленні.

"9-го січня помешкання Портнікова у Києві пікетувала група із близько 50 осіб, які тримали українські прапори та плакати з погрозливими заявами. Пікетувальники звинувачували Портнікова в «аморальній поведінці», — сказано у прес-релізі.

Мішенню погроз став також журналіст Української служби Голосу Америки Руслан Дейниченко, який наприкінці грудня висвітлював протести Автомайдану під резиденцією президента Віктора Януковича у Межигір’ї.

«Представники ДАІ у місті реєстрації його авто кілька разів відвідали батьків Дейниченка з проханням підписати документи про нібито порушення правил дорожнього руху, які можуть призвести до позбавлення водійських прав на півроку», — йдеться у заяві Ради з питань мовлення при уряді США.

«Погрози нашим журналістам є частиною численних випадків насильства та залякування незалежних голосів протягом кількох останніх тижнів», — цитує директора «Голосу Америки» Девіда Енсора прес-реліз.

«Українська влада має засудити та розслідувати їх відповідно до обіцянки президента України Віктора Януковича озвученої  під час його новорічного звернення», — йдеться в цитаті.

«Очевидно має місце організована спроба дискредитувати незалежних, професійних журналістів. Ця спроба нагадує найбільш огидні прийоми радянських часів», — цитує президента «Радіо Свобода» Кевіна Клоса, заява.

З повним текстом заяви можна ознайомитись на сайті Ради з питань мовлення при уряді США.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2014 13:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100