26.04.2024 14:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Юрія Вербицького, якого викрали разом з Ігорем Луценко, знайдено мертвим після катувань

Юрій Вербицький

 

Тіло, знайдене у бориспільській лісосмузі, належить Юрію Вербицькому.

Про це «Радіо Свобода» повідомила племінниця загиблого активіста.

За її словами, щойно її батько – рідний брат Юрія Вербицького упізнав його тіло у морзі Борисполя.

Раніше речник головного управління МВС України у Київській області Микола Жукович повідомив «Радіо Свобода», що тіло чоловіка, знайдене вранці 22 січня у лісосмузі біля села Гнідин Бориспільського району Київщини, зараз у морзі.

Проводиться судово-медична експертиза для встановлення причин смерті.

«Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце, насильницьких причин смерті не побачила й відправила тіло у морг для проведення судово-медичної експертизи. Але слідчими відкрито кримінальне провадження за статтею 115 частина 1 КК – „умисне вбивство“, бо на одязі був знайдений скотч. Руки були не зв’язані. Це людина віком 40-45 років. Про ріст, довжину та колір волосся, колір очей, одяг я поки інформацією не володію», – сказав речник.

Він не уточнював, чи може бути ця людина Юрієм Вербицьким, якого викрали 21 січня з лікарні разом з громадським активістом Ігорем Луценком. За словами речника обласного управління МВС, «запросили на упізнання родичів», тому скоро це проясниться.

Нагадаємо, що Луценко після звільнення повідомив, що у Вербицького стан може бути набагато гірший. З ним, на думку Луценка, поводилися жорсткіше, тому що Юрій — житель Львова.

Луценко також зазначив, що люди, які били його, могли в минулому працювати у міліції. Вони запитували у нього "Що буде робити ВО «Майдан»? і «Хто фінансує мітинг?».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-01-2014 20:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100