20.04.2024 11:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Законом про амністію Мірошниченко передбачена вимога про звільнення лише адміністративних будівель для учасників #Євромайдан

Автор ухваленого законопроекту про амністію Юрій Мірошниченко запевняє, що змінив норму про звільнення будівль протестувальниками.

Про це він розповів журналістам після голосування 29 січня 2014 року.

«Цю норму змінено у порівнянні з початковим варіантом», — сказав він.

«Тобто йдеться лише про звільнення адміністративних будівель та відомств, а це – обласні державні адміністрації та приміщення міністретв. Ні Майдану, ні Укрдому, ні Профспілок там немає», — сказав він.

Я щойно це пояснював Яценюку.

Перед цим журналісти були свідками, як Яценюк і Мірошниченко сперечались в кулуарах.

Він запевнив, що цей закон є насправді компромісним і зменшить можливість ескалації конфлікту.

Закон «Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань», ухвалений у середу, вводиться в дію лише з дня появи на сайті Генпрокуратури інформації про звільнення протестувальниками всіх адмінбудівель і розблокування вулиці Грушевського.

Також повинні бути розблоковані інші вулиці, площі, провулки, бульвари в Києві та інших містах – крім тих, на яких відбуваються «мирні акції».

Стаття 10 закону відводить протестувальником на виконання умов 15 днів із наступного після набуття чинності законом дня. Після закінчення цього терміну закон втрачає дію.

Як відомо, текст проекту на сайті ВР так і не був оприлюднений.

Даний закон ухвалювався у Верховній Раді без обговорення. В опозиції вже заявили, що влада для набуття ним чинності висунула умови, які Майдан не виконає.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-01-2014 10:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100