20.04.2024 14:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Закони про амністію для учасників #Євромайдан і про скасування тоталітарних законів вже опубліковані і наберуть чинності 2 лютого

У суботньому номері парламентської газети «Голос України» 1 лютого 2014 року опубліковано закони «Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зборів» (№737-VII) і «Про визнання такими, що втратили силу деяких законів» (№734-VII).

Зокрема, закон №737-VII авторства представника президента у Верховній Раді Юрія Мірошниченка, ухвалений на позачерговій сесії ВР 30 січня, і який неофіційно називають «законом про амністію», передбачає припинення кримінального переслідування учасників масових акцій протесту, що захлеснули Україну з кінця листопада 2013 року, у випадку, якщо протестувальники звільнять зайняті транспортні комунікації та будівлі органів державної влади й місцевого самоврядування (зокрема, в Києві — будівлі КМДА і вулицю Грушевського). Він набирає чинності наступного дня після публікації. Згідно закону, протестувальникам на звільнення захоплених об'єктів дається 15 днів — починаючи із дня, який слідує за днем публікації документа. Якщо будівлі та комунікації не звільнять або факт звільнення не підтвердить Генпрокурор свом оголошенням на сайті ГПУ, амністія щодо учасників Майдану не набере чинності. Опозиція цей варіант закону не підтримала, наполягаючи на звільненні учасників протестів без будь-яких умов.

Законом №734-VII від 28 січня Верховна Рада скасувала дев'ять із одинадцяти ухвалених 16 січня законодавчих актів. Він також набирає чинності наступного дня після публікації.

У списку скасованих — закон №721-VII про суддів і заходи захисту безпеки громадян; №725-VII про внесення змін до КПК про заочне кримінальне провадження; №724-VII про внесення змін до регламенту ВР; №723-VII про відповідальність на дорогах; №722-VII про відповідальність за порушення на стадіонах; N728-VII про відповідальність за осквернення або руйнування пам'ятників осіб, які боролися в роки війни; №729-VII про відповідальність за заперечення або виправдання злочинів фашизму; №727-VII про зміни в ст.197 Податкового кодексу України про звільнення від обкладення ПДВ операцій із ввезення на митну територію України природного газу; №726-VII про відстрочення набирання чинності правової допомоги.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-02-2014 11:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100