26.04.2024 10:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Митниця заблокувала 10 тон гуманітарної допомоги для #Євромайдан з Польщі

Українська митна служба заблокувала контейнер з десятьма тонами гуманітарної допомоги з Польщі.

Як повідомляє «Польське радіо», теплий одяг, спальні мішки, розкладні ліжка, перев'язочні матеріали та інші речі, зібрані впродовж тижня у різних польських містах, хоч перетнули польсько-український кордон у Дорогуську, але на Майдан досі не потрапили.

Митна служба України заблокувала контейнер.

Ініціатори надання допомоги здивовані українськими митними процедурами і стверджують, що організовуючи перший офіційний транспорт з гуманітарною допомогою Майдану, дотримувалися всіх правил української сторони.

«Тому ми поки що не можемо роздати зібраних речей протестувальникам на Майдані», повідомив організатор транспорту священник Стефан Батрух з Фонду духовної культури прикордоння.

«В Україні — блокада гуманітарної допомоги. Є вказівки, щоб не отримувати жодної гуманітарної допомоги. Тепер — це тільки добра воля чиновників: митників та чиновників з Міністерства соціальної політики, чи вони це робитимуть (розмитнення гуманітарної допомоги) швидко, чи через місяць, два, чи півроку», — додав він.

Гуманітарну допомогу перевезено до складу українського благодійного фонду, на який заадресовано транспорт.

Транспорт з гуманітарною допомогою, щоб потрапити до людей на Майдані, повинен крім митної перевірки, отримати згоду восьми українських міністерств.

На складі, куди відправили дари з Польщі, на розмитненні (вже 5 місяців) чекає гуманітарна допомога з Голландії, повідомляє Польське радіо.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-02-2014 10:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100