28.03.2024 12:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Всіх бійців Самооборони Майдану режим Януковича планує ув’язнити на 12 років. Відкрито кримінальне провадження

 

 

Столична прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо незаконного створення у Києві воєнізованих формувань.

Про це на брифінгу у Києві заявили прокурор столиці Микола Бескишкий і його прес-секретар Яна Соболевська.

«Нами порушено кримінальне провадження за 2 ч. ч. і 4 ст. 260 (Кримінального кодексу) щодо незаконного створення воєнізованих збройних формувань», — сказав Бескишкий.

Соболєвська зазначила, що провадження відкрили 11 лютого, коли була отримана інформація про те, що в Києві можуть діяти незаконні військові формування.

Представник прокуратури також додала, що отриману інформацію оперативним шляхом перевіряють співробітники ГУ МВС України в Києві.

У свою чергу, МВС Києва повідомляє, що до складу незаконного формування за назвою «Національна гвардія» увійшли представники «Самооборони Майдану», козаки та «Правий сектор», і що ЗМІ висвітлювали «факти організації, озброєння та тренування цих осіб з метою чинення опору представникам влади».

«За фактами створення незаконних збройних формувань та участі осіб у їх складі у нападі на підприємства, установи, організації або громадян на території центральної частини міста Києва» слідчий відділ Шевченківського РУ ГУ МВС у Києві відкрив провадження за ч. 2 та ч.4 ст. 260 ККУ «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» і веде розслідування.

«За дане кримінальне правопорушення чинним законодавством України передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком до 12 років», — зазначає міліція.

Раніше аналогічне кримінальне провадження відкрили на Львівщині.

Тиждень тому народний депутат Андрій Парубій заявив, що у структурі Самооборони Майдану вже діють 39 сотень, а загальна кількість бійців складає близько 12 тисяч. За його словами, з лютого має починається структуризація сотень Самооборони по областях України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-02-2014 16:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100