20.04.2024 15:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Диктатор Турчинов планує сьогодні на Віче знову обдурити #Майдан

 

26 лютого 2014 року на Майдані Незалежності ВО «Батьківщина» планує провести Народне Віче, повідомляє прес-служба партії Тимошенко .

Диктатор Турчинов та його партійні функціонери, хочуть затвердити склад так званого уряду народної довіри, більшість кандидатів до якого призначаються корумпованим парламентом без погодження з учасниками Євромайдану.

Початок Віча заплановано на  19.00.

Водночас склад майбутнього уряду пізно ввечері 25 лютого 2014 року обговорювався на засіданні ради «Майдану». Збори активістів проходили в закритому режимі у приміщенні Верховної Ради.

Член ради «Майдану» Ігор Луценко розповів журналістам: «Обговорювали попередній список, який зачитав Андрій Парубій, домовилися зібратися в середу о 14:00 і обговорити пропозиції, щоб о 19:00 уже затверджені кандидатури винести на віче, яке відбудеться на Майдані Незалежності».

Громадським активістам дістанеться від нової влади лише 1/3 міністерських крісел – переважно гуманітарний блок, — повідомив Ігор Луценко.

Згідно зі списком, оголошеним на засіданні,

Міністерство культури запропоновано очолити «голосу Майдану» Євгенію Ніщуку;
Міністерство молоді й спорту – одному з лідерів Автомайдану Дмитру Булатову,
Міністерство освіти – керівнику Києво-Могилянської академії Сергію Квіту,
Мінздоров’я – Ользі Богомолець (іще один кандидат – координатор медслужби Майдану Олег Мусій),
Міністерство закордонних справ – нардепу Лесі Оробець («Батьківщина»).

На посаду голови Антикорупційного бюро запропоновано главу партії «Демократичний альянс» Василя Гацька, а люстраційної комісії – активіста Єгора Соболєва.

Між тим Василь Гацько у Facebook повідомив: «Я не давав згоди на будь-які посади в органах державної влади, й перемовини про них ні з ким не вів, в тому числі про керівника Антикорупційного бюро».

Уповноваженим Верховної Ради з прав людини запропоновано призначити голову правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова, головою Конституційної комісії – голову правління Центру політико-правових реформ Ігоря Коліушка, департаменту з питань міграції – активіста, екс-депутата з Батьківщини Зоряна Шкіряка, членами Центральної виборчої комісії – заступника голови ЦВК Андрія Магеру, координатора мережі «Опора» Ольгу Айвазовську і Євгена Радченка.

Як відомо, голова Центрвиборчкому може бути обраний лише зі членів ЦВК, у 13-ти нинішніх членів ЦВК термін повноважень спливає 1 червня. Айвозовська сказала журналісту «Української правди», що відмовилася б від такого призначення.

Згідно з Конституцією 2004 року, кандидатуру прем'єр-міністра подає у Верховну Раду коаліція депутатських фракцій. А він подає кандидатури інших міністрів.

Група позафракційних депутатів, за словами депутата Сергія Лабазюка, вирішила не претендувати на посади в уряді, але «працювати в коаліції».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-02-2014 12:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100