19.04.2024 06:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Палач майдану Андрій Портнов відновив співпрацю з Тимошенко

Андрій Портнов радник Віктора Януковича, якому приписують авторство так званих «диктаторських законів 16 січня» та контроль над усіма судовими рішеннями щодо учасників Євромайдану, після втечі Януковича був оголошений в розшук. На сьогодні він, разом з членами «сім’ї» та Віктором Федоровичем перебуває в Росії. Однак, як стверджують джерела з оточення Тимошенко, Андрій Портнов веде інтенсивні перемовини про своє повернення в команду Юлії Володимирівни та в Україну. Зокрема, за версією джерел, саме Андрій Портнов був співавтором нової Конституції, яку нещодавно в парламенті презентувала Юлія Тимошенко.

Співпраця з Юлією Володимирівною для Андрія Портнова не є новою. Адже саме вона в 2006 році відкрила перед ним шлях у велику політику. Тоді Андрій Портнов став народним депутатом України за списками Блоку Юлії Тимошенко. А уже в 2008 році саме Андрія Портнова Юлія Тимошенко призначає заступником керівника фракції БЮТ у Верховній Раді. Такий високий пост в структурі фракції Андрій Портнов плідно відпрацьовував для Тимошенко. Зокрема, як стверджують джерела, саме Андрій Володимирович був автором усіх важливих документів, які підписувала Юлія Тимошенко протягом 2008—2009 років. Як підтверджують документи, знайдені та оприлюднені Сергієм Лещенком в Межигірї, саме Андрій Портнов, від імені Тимошенко, та Олександр Лавринович від імені Януковича готували проект договору про «ширку». Так само його перу приписують й узгоджений варіант газових угод, які підписала Юлія Тимошенко з Путіним, та за якими Україна отримала чи не найвищу ціну на блакитне паливо в Європі.

Однак після програшу Юлії Тимошенко на президентських перегонах у 2010 році Андрій Портнов перейшов до табору її опонента. Допоміг Віктору Януковичу провести «відкат» Конституції та повернути йому диктаторські повноваження. Подейкують, що схему, за якою Янукович отримав широкі повноваження президента, Андрій Портнов готував для Юлії Тимошенко. Однак сталося по іншому. Вже працюючи на Януковича, Андрій Портнов практично знищив незалежні суди в Україні. А сам став радником президента України Віктора Януковича. Кульмінацією діяльності пана Портнова на цій посаді стали події 2013—2014 років. Коли його по праву назвали «палачем майдану». Саме його перу належать «диктаторські закони 16 січня» та контроль над усіма судовими справами, які протягом Євромайдану відкривали на активістів. В результаті його роботи на Євромайданівців були заведені сотні кримінальних справ, сотні активістів опинилися в «заручниках» у тодішньої влади. За усі ці «заслуги» після втечі Януковича до Росії Андрія портнова разом з його «шефом» було оголошено в розшук. Як стверджують джерела, наразі він перебуває в Москві та намагається повернутися до команди Тимошенко.

За інформацією джерел з оточення Тимошенко 23 квітня 2014 року за її дорученням Валерій Писаренко, який формально вийшов з фракції Батьківщина, але продовжує підтримувати тісні звязки з Тимошенко, літав до Москви і звідти привіз новий проект конституції, який 25 квітня 2014 року Юлія Тимошенко презентувала в парламенті. За інформацією джерела над цим проектом Конституції працював Андрій Портнов та уповноважений Кремлем для курації цього процесу Валерій Зорькін. За основу автори Конституції взяли Конституцію Німеччини, яка, як відомо є федерацією. Тож можна припустити, що і в новій Конституції підготовленій «палачем майдану» та узгоджену Кремлем для Юлії Тимошенко передбачено також федералізацію України. Принаймні такі висновки роблять джерела в оточені Тимошенко, пояснюючи чому представники БЮТу не роздали варіант Конституції депутатам в залі парламенту.

Інна Нефьодова, Національне бюро розслідувань України

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-05-2014 16:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100