24.04.2024 15:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Люстрація? Двічі засудженого Ігоря Діденко прем'єр Яценюк призначив заступником міністра палива та енергетики

Двічі засудженого Ігоря Діденко прем'єр-міністр Яценюк призначив заступником міністра палива та енергетики. Це призначення стало ще одним доказом, що для прем'єра питання люстрації залишається лише на папері. Місяць тому журналісти писали про те, що начебто Ігоря Діденко по квоті Юлії Тимошенко хочуть призначити на посаду голови НАК «Нафтогаз». Але тоді його призначення не відбулось, був зроблений доволі хитрий маневр. На цю посади призначили Андрія Коболєва. Як тоді написало видання Espreso.tv, «Андрій Коболєв є людиною Ігоря Діденка і кілька років працював разом з ним в Нафтогазі та інших дотичних до Діденка проектах. Коболєв завжди займався фінансовими питаннями і був, по суті, фінансовим радником Діденка».

Тоді багато хто думав, що цим справа й обмежиться. Але ж ні, Діденко виплив на іншій посаді і по суті став куратор нафтогазової галузі України. 7 травня 2014 року його призначено заступником міністра енергетики.

Відомо, що у 1997 році Діденко звинувачували в розкраданні 4 млн дойчмарок остарбайтери з «Градобанку». У червні 2004 Діденко був засуджений німецьким судом до 4 років позбавлення волі.

Ігор Діденко в 1999—2000 і в 2008—2010 роках обіймав посаду першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз»; у 2000 році виконував обов'язки глави компанії. Був партнером глави «Нафтогазу» Ігоря Бакая, був близький до «групи Волкова» (Волков і Бакай це найближче оточення президента Кучми).

У січні 2008 року Діденко був призначений на посаду першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз» — прем'єр-міністр Тимошенко, яка говорила про нього раніше як про «махінатора», змінила свою точку зору. Діденко 20 січня 2009 , згідно затверджених тодішнім прем'єром Юлією Тимошенко директив, підписав договір, згідно з яким ВАТ «Газпром» поступився НАК «Нафтогаз України» оплату боргу RosUkrEnergo на суму $ 1,7 млрд.

Як наслідок, Діденко в липні 2010 року був арештований за обвинуваченням посадових осіб НАК «Нафтогаз України» і Державної митної служби в розтраті належного компанії RosUkrEnergo природного газу та його незаконного розмитнення. Ігоря Діденка, якого звинувачували у зловживанні службовим становищем при відчуженні в 2009 році 11 млрд кубометрів природного газу, що належить компанії RosUkrEnergo, 5 вересня 2011 року Печерський суд засудив до трьох років позбавлення за статтею ст. 364 ч.2 КК («зловживання владою або службовим становищем»).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-05-2014 11:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100